Wyświetl pojedynczy post
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 18:48
eye63 - Przyznaję, że się trochę zapędziłam z moimi argumentami i zgubiłam sedno sprawy, o którą mi chodziło. A więc do rzeczy:
Nie odmawiam Obraniakowi obywatelstwa. Należy mu się według prawa - spoko, nic mi do tego. W reprezentacji go nie chcę, ponieważ w moim odczuciu ten chłopak mnie nie reprezentuje. Jest w 3/4 Francuzem, więc dlaczego ma reprezentować Polskę? Jasne, to nie jego wina, że dziadek wyjechał. Ani wina mojej babci, że nie urodziłam się w Hiszpanii. Ale takie jest życie. Przodkowie w pewien sposób mają wpływ na nasze losy. Chce być Polakiem - niech będzie, ale na reprezentanta Polaków się nie nadaje, bo prawie nikt nie będzie się z nim identyfikował. Obcy człowiek. Przyjechał z jakiegoś kraju, w którym jedzą żaby i stoi jakiś przereklamowany kolos z żelaza.

POWTARZAM - do jego "szarej" polskości nic nie mam. Odmawiam mu bycia reprezentantem mojego kraju.

Mam nadzieję, że teraz jest jasno.

Wytykasz mi, że mam marną wiedzę w tym temacie. A Ty albo Fun (nie chce mi się sprawdzać) wiecie nawet jak go rodzice wychowali . Skąd?
I kto latał po polskich urzędach? Obraniak?!
A Rogera to zostaw w spokoju, bo to temat jasny, klarowny i poza dyskusją. Skoro jestem przeciwna Rogerowi to muszę się godzić na Obraniaka, bo zasłużył "trochę więcej"? Bo wydaje mi się, że to sugerujesz.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 21.08.2009 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując