Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 09:54
Ja mysle ze kryteria w przyznawaniu obywatelstwa powinny byc takie z ejelsi ktos ma korzenie polskie to moze byc Polakiem, jak nie ma to nie. Nie ma co sie klocic co taki Obraniak wie o Polsce, co powinien wiedziec? Kiedy była bitwa pod Grunwaldem? jak to bedzie wiedizał to juz moze byc Polakiem? Ile lat Polak był papiezem? To jak wiem to jestem Polakiem? Nie robmy z tego ze ktos jest Polakiem jakiegos konkursu historycznego, bo wreszcie bedzie tak ze zanim przyzna sie obywatelstwo to bedzie trzeba uzyskac ocene bdb z testu wiedyz o Polsce hehe, skoro plynie w nim choc pierwiastek poslkiej krwi, a on czuje sentyment do Polski, czuje ze chciałby grac dla tej reprezentacji i cos dla niej zrobic to niech gra, jakis pan Kowalski ktory wychowal sie w Polsce i z historii tez nic nie wie nie powinien grac w reprezentacji?
Wlasnie gra w kadrze to formalnie jest kwestia samego papierka, nie musimy wiedziec duzo o Polsce zeby byc Polakiem, tylko niech Ci Polacy typu Obraniak maja polskie pochodzenie a nie bierzemy jakichs Rogerow ktorzy chca tylko sie wypromowac w reprze i sie wytransferowac dalej do lepszego klubu!
Duzo osob musiało z Polski uciekac lata temu w czasach II WŚ i teraz ich potomkowie maja rowne prawa do nas, tez moga byc Polakami! Tak smao za X lat w Anglii bedzie multum Polakow ... ja juz to widze jak połowa reprezentacji to poł Polacy poł Anglicy hehe, coz latwiej sie sportowo rozwinac w kraju gdzie sa do tego perspektywy niz u nas... i jakby poszło wsyztsko dobrze to by grali u nas Obraniak, Klose, Podolski, Trochowski, Borowski itd
Kiedys ludzie musieli uciekac z Polski i teraz tak samo do Anglii za kasa uciekali, zeby moc godnie zyc, postawcie sie w ich sytuacji i w sytuacji ich potomkow, to ze kiedys ich dizadkowie musieli wyemigrowac nie zabiea teraz tym Polakom tego ze sa Polakami (w mniejsyzm stopniu ale sa) i tego ze moga reprezentowac nasz kraj
Odpowiedz cytując