Wyświetl pojedynczy post
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 09:45
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego...dlaczego...dlaczego...
Myslicie ze te orly z naszej repry gadajace o " orzelku na piersi, dumie i cholera wie czym jeszcze " to tak na serio? Prosze, nie oslabiajcie mnie

Rogerowi nadali obywatelstwo ale Obraniakowi nie musieli, wiec skoro chcial grac to gra, tak samo jak Brozki,Boruce i inne Lewandowskie.
"Jaki z niego Polak skoro jego rodzina wyjechala za chlebem a on nie umie polskiego"...A jacy Polacy z tych ktorzy wypierniczaja do Irlandii i po roku juz z akcentem na sile mowia ?

Nie mozna sobie wziac do repry Messiego, czemu? Bo nie ma obywatelstwa, Obraniak ma wiec gra
Nikt z niego Polaka nie musial robic wiec to czy zna historie Polski czy nie, mam centralnie z tylu bo liczy sie dla mnie gra.
Jestem przeciwny naturalizowaniu przyjezdnych kolesi, ktorzy graja tutaj bo musza. Co innego koles ktory ma polskie korzenie i obywatelstwo. Cos go laczy z tym krajem a co, to juz nie wasza sprawa i nie macie licencji na stwierdzanie kto moze a kto nie/ kto jest a kto nie jest.
Moze przyczepmy sie do inteligentych wypowiedzi Jelenia,Krzynowka czy innych gosci ktorzy zyjac w tym kraju od urodzenia nie potrafia sie wyslowic?
Zgadzam się z tym co powiedział kolega, tylko ja bym dodał, że obcokrajowcy którzy przyjechali tutaj i przesiedzieli parę(nawet więcej) lat też można zaliczyć jako związani z Polską, patrz Cantoro - nauczył się się polskiego, dostał po wielu latach obywatelstwo i myśle że jakoś czuje się z nią związany.
Odpowiedz cytując