|
Filmik z robót ścianki szczelinowej koło szklaka, który zamieścił sayek89 , przyprawił mnie o zły humor. Jestem zawiedziony tym, że wydaje się, iż Obtułowicz nie dotrzymał słowa i nie zabudował narożnika przy szklaku. Przynajmniej tak to wyglada na teraz, że będzie jednak ta ogromna przerwa w bryle stadionu pomiędzy szklakiem i trybuną zachodnią i do tego jeszcze będzie straszył biały kontener z agregatami przy szklaku a przecież trybuna z podjazdem, to trybuna "wizytówka" stadionu. Przeżyłem już samego szklaka, ale brak jego zabudowy, choćby na kształt ten sam, jak przy trybunie E, osłabi mnie bardzo. Ten narożnik zniekształci spójność bryły stadionu i wykaże brak smaku i profesjonalizmu u Obtułowicza. A tak niewiele brakowało, aby udało się jakoś wybrnąć z tej etapowości koncepcji i budowy stadionu i dlatego tak bardzo liczyłem na zabudowę tego narożnika, choćby w/g logicznej koncepcji, która nasuwała się zwykłemu kibicowi jak ja, nie mówiąc tu o architektach. Wystarczyło choćby pociągnąć tylko jedną elewację okienną więcej na zewnątrz, wraz z przedłużeniem do szklaka, wyłącznie trybuny pietrowej wewnątrz trybuny zachodniej. Zresztą sam Obtułowicz dawał nadzieję na zmianę tego narożnika i to jak twierdził, także w ramach starań nie tylko o wizualną spójność bryły stadionowej, ale i o akustykę stadionową , gdyż traktował ten stadion jak teatr ze składanymi krzesełkami. Tylko co w tym teatrze robi widoczna ( piętrowa ) szklana budka suflera a co dopiero ta przerwa narożnikowa przy tej budce, przypominająca otwartą, bo niedokończoną bramę przejściową, z malutką furtką w formie przybudówki okrąglaka ?. Przepraszam za nadmierną krytykę, ale mocno się poirytowałem, tym co zobaczyłem i co sugeruje mi, że Obtułowicz raczej nie dokonał korekty, którą sam zapowiadał.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.08.2009 o godz. 18:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|