Wyświetl pojedynczy post
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 16:23
Hej Arapaho. Może rozszerzę jeszcze swoje argumenty za stylistyką zaproponowaną przez Ekoarchitektów. Nosiłby on mianowicie znamiona orygilalności i niepowtarzalności. Większość stadionów które widziałem jest budowana na zadupiach na przedmieściach w okolocach autostrad, lotnisk, torów kolejowych, itp. I taka stylistyka "roślinna" nie pasowałaby w takich przypadkach. Motyw owadożernej rośliny ma w sobie coś z mentalności zwycięzcy, stanowi taki symboliczny apel do przybywającego o porzucenie wszelkiej nadziei. Mnie sie to bardzo podoba. I jeszcze jedno: Z takim stadionem nasze szanse na Euro byłyby zdecydowanie wyższe. Bardzo żałuję, że po raporcie holenderskich konsultantów nie zburzono tego co niedawno wybudowano, jak to sugerowali Holendrzy. Ale jak to fajnie ująłeś: POMARZYĆ ZAWSZE WOLNO. Z drugiej strony jednak myślę że należy sie cieszyć z tego że ten stadion w ogóle powstaje, pozostaje wierzyć że atmosfera na nim bedzie fantastyczna i z emocji początkującym kibicom bedą przechodzić ciarki po plecach.
Odpowiedz cytując