Wyświetl pojedynczy post
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 15:19
Hej Aparaho. Z ogromną satysfakcją zapoznałem się z projektem "ekoarchitekci". Dynamiczna stylistyka nawiązująca do połączenia owadożernej rośliny i gwiazdy przede wszystkim pasuje do pięknego, zielonego, roślinnego otoczenia stadionu Wisły. Jest projektem śmiałym, futurystycznym świadczącym o nowoczesności miasta. Jest przeciwwagą dla zabytkowości i historyczności Starego Miasta i Kazimierza. Wyobrażam sobie siebie teraz w roli przewodnika miejskiego pokazującego stadion z perspektywy Kopca Kościuszki. Wyobrażam sobie zachwyty nad wizją architekta i madrością włodarzy miasta. Kilka dni temu dzieliłem się wrazeniami z pobytu w Monachium i wizyty na Alianz Arena. Tam szczególne wrażenie robi podświetlana w wielu kolorach elewacja i położenie w pobliżu skrzyżowania dwóch autostrad, gdzie obiekt jest widoczny dla kierowców. Taki stan rzeczy świadczy nie tylko o bogactwie miasta ale i o mądrości jego gospodarzy. U nas niestety w tajemniczych okolicznościach bez żadnego przetargu, konkursu ani nawet umowy projektowanie powierzono wpływowemu radnemu Obtułowiczowi,człowiekowi który odpowiadał za ustalanie priorytetów w inwestycjach miejskich, człowiekowi który żadnych stadionów nigdy nie projektował, rozdygotanemu starcowi który bezczelnie łapał wszelkie nadarzające sie fuchy, facetowi który naronił w projekcie masą błędów a projektowaną wiele lat wcześniej inwestycję rozliczył po kilku latach. Nie jestem fachowcem od prawa gospodarczego ale fakturę za wykonaną usługę należy wystawić do 31 dni od daty wykonania. Jak to sie stało że panu Obtułowiczowi przyjęto do wypłacenia fakture za usługe wykonaną kilka lat wcześniej? Najbardziej obrzydliwe jest to że pan Obtułowicz startował do wyborów na radnego z listy AWS, a to co później robił jest całkowitym zaprzeczeniem ideałów SOLIDARNOŚCI.
Odpowiedz cytując