Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 14:59
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak wy, ale ja licencji pilota nie posiadam i jedyne z czym kojarzy mi sie ten obiekt, to gniazdo ptasie, i nadawać by się to mogło jedynie na stadion narodowy...

Inna sprawa, że nawet nie wiadomo, czy bylyby techniczne możliwości zrealizowania tej wizji... O kosztach, czy fakcie, że z Reyomnta musielibyśmy się pożegnać na minimum dwa lata, też nie warto mówić...

Moderatorzy powinni banować już za wrzucanie wizualizacji (jak ktoś koniecznie chce, niech założy osobny temat, w którym będzie wrzucał projekty obiektów na 60 tys, czy stadionu żużlowego na Wiśle), tutaj powinny być komentarze dotyczące realnie tego co dzieje się na budowie...
Dokładnie. Jak zgodzę się z łodzią w Szwecji i bursztynem w Gdańsku, tak u nas to nie wyglądałoby prawdopodobnie dobrze. Jak zauważa Konrad - widoczne to byłoby jedynie z dużej wysokości, a Ty byś miał dużo trójkątów nad głową i tyle.

Wizualizacjami nie ma się już co zajmować, było kilka naprawdę świetnych, które zdeklasowały obiekt Obtułowicza, niemniej jednak to ten drugi jest realizowany i jego się trzymajmy.

A jest o co apelować, postulować itd. - bo już np. znikła dzięki temu koncepcja głupich kolumnad wykraczających poza obręb stadionu. Pozostają jeszcze jednak drobne, acz fatalne rzeczy, takie jak np. dach nad głównym wejściem i zrobienie czegokolwiek z fasadą. Rzekomo ma być oszklona, co jest in plus, ale w jaki sposób, tego już do końca nie wiadomo, a przynajmniej ja nie wiem.

Od długiego czasu poddawałem pod rozwagę wyeksponowanie Białej Gwiazdy, która świetnie wygląda na krzesełkach, ale równie dobrze moim zdaniem mogłaby się prezentować nad głównym wejściem. Można by ją oryginalnie zaprojektować, użyć jakichś ciekawszych materiałów do jej wykonania, a jednocześnie np. wykorzystać w pragmatyczny sposób. Naprawdę krok po kroku, małymi pierdołami można z tego stadionu wycisnąć bardzo dużo. Może nie sprawić, że będzie piękny dla wszystkich, ale sprawić, że będzie naprawdę ładny.
Odpowiedz cytując