Tiramisu napisał(a):

Pomijając już czy tak Ludovic powiedział czy nie,,, TY NA SERIO?! Domyślam się, że jesteś z tych co po trupach do celu i dla sukcesu obok zasad, ale z porównaniem ludzi wychowanych tutaj do człowieka wychowanego we Francji to już przegiąłeś. Prawo,,, Żeby ono było tak "sprawiedliwe" dla wszystkich,,, I przypuszczam, że kolega którego cytujesz nic nie ma do Obraniaka jako człowieka, ocenia tylko jego polskość, a raczej jej brak. Mnie się Ludovic nawet sympatyczny wydaje. Tylko co z tego.
Przyznaj po prostu - jesteś głodny sukcesu i wszystko przyjmiesz i zniesiesz by sukces przyszedł. Nie broń na siłę polskości kogoś, kto zapewne ma to daleko w poważaniu.
Postawy są różne - ja np bym też chciała, żeby moje pokolenie miało swój rok 74, ale nie za wszelką cenę. Ty masz prawo czuć inaczej. Z tym się kłócić nie będę, bo dziś to ja jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami i nic nie wywalczę. Ale nie róbmy cyrku z argumentami za i przeciw, szczególnie za.
|
Ty masz chyba jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem

(co tutaj jest niestety duzym problemem). To pan, ktorego cytowalem ustala czyjas polskosc na podstawie wiedzy o naszym kraju i w ten sposob wyklucza duza czesc naszego spolczenstwa mieszkajaca na miejscu. Miej pretensje do tego kogos, bo ja zareagowalem oburzeniem na takie slowa.
Hmm, czyli wedlug ciebie twoj kolega wyzej ma prawo decydowac, kto jest Polakiem i kto czuje sie Polakiem? Brawa dla was

.
P.S - Gdzie w moich wypowiedziach jest pisanie o wynikach sportowych? Nie ma to, jak przekrecac celowo czyjes slowa.