For_FuN_ napisał(a):

Czyli zakwestionowales tez polskosc wielu innych Polakow, ktorzy nie bardzo orientuja sie w historii czy wydarzeniach zycia codziennego w kraju, czy w czymkolwiek innym zwiazanym z naszym krajem..."fajnie" . Dobrze, ze kwestie rozstrzyga prawo, a nie ludzie z takim podejsciem do innych ludzi.
|
Pomijając już czy tak Ludovic powiedział czy nie,,, TY NA SERIO?! Domyślam się, że jesteś z tych co po trupach do celu i dla sukcesu obok zasad, ale z porównaniem ludzi wychowanych tutaj do człowieka wychowanego we Francji to już przegiąłeś. Prawo,,, Żeby ono było tak "sprawiedliwe" dla wszystkich,,, I przypuszczam, że kolega którego cytujesz nic nie ma do Obraniaka jako człowieka, ocenia tylko jego polskość, a raczej jej brak. Mnie się Ludovic nawet sympatyczny wydaje. Tylko co z tego.
Przyznaj po prostu - jesteś głodny sukcesu i wszystko przyjmiesz i zniesiesz by sukces przyszedł. Nie broń na siłę polskości kogoś, kto zapewne ma to daleko w poważaniu.
Postawy są różne - ja np bym też chciała, żeby moje pokolenie miało swój rok 74, ale nie za wszelką cenę. Ty masz prawo czuć inaczej. Z tym się kłócić nie będę, bo dziś to ja jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami i nic nie wywalczę. Ale nie róbmy cyrku z argumentami za i przeciw, szczególnie za.