Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2009, 22:51
FraMat
Widocznie zdolnych menedżerów u nas brak. Poza forum, rzecz jasna.
Związku między jednym wysokim kontraktem a kilkoma niskimi rzeczywiście nie ma - cóż mogę jeszcze dodać. Przecież nie jest tak, że mamy jakieś ograniczenia budżetowe, więc czemu miałby istnieć jakiś związek? To tak, jakby twierdzić, że pozbyliśmy się Niedzielana w dużej mierze z powodu jego kontraktu. Albo - że z tego samego powodu szukaliśmy kupca dla Cantoro.
Niedorzeczność.
Wygłupiłem się.
Nie będę szedł w zaparte, dla mnie koniec tematu.

EDIT:

Może inaczej, bardziej przystępnie to wytłumaczę.
Masz pięć jabłuszek. Jeżeli dasz cztery jednemu koledze, to zostanie Ci tylko jedno dla pozostałych. Załóżmy jednak, że potrzebujesz trzech kolegów ( bo Ci w piaskownicy mogą zabrać łopatkę, potrzebujesz większego "rispektu" na dzielni - "you name it" ), a Ci są interesowni. Wówczas jednemu dajesz dwa jabłuszka, a trzem innym po jabłku.
Oczywiście, taki fachowiec jak Ty zrobiłby z pięciu jabłek dziesięć, ściągnął wszystkich kolegów i jeszcze by Ci zostało - ale to jesteś Ty. Wisłą zarządzają ludzie mniej wybitni, jak widać nie potrafiący brakujących jabłek wyczarować. Na kredyt jabłka obecnie już nie dostaniesz, bo Twój stary ma taką kreskę na zeszycie.
Miałem całą sprawę wyjaśnić na pampersach, ostatecznie jednak zwyciężył zmysł estetyczny.

Chyba jednak faktycznie idę w zaparte.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2009 o godz. 11:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując