Bronowianin napisał(a):

Rozmywamy temat tą dyskusją ale wspomnę tu chociażby o miliardach złotych które idą na wasze metro, bo ktoś sobie ubzdurał że jak 'stolyca' to metro mieć musi...
A z wyliczankami już skończ bo i tak pewnie zdajesz sobie sprawę z tego że Twoje miasteczko nie ma szans z Krakowem więc daj spokój... Wymieniasz jakieś argumenty z EURO 2012 jakbyś już zapomniał że typowanie miast-gospodarzy tego turnieju miało podłoże polityczne - w przygotowaniach do mistrzostw Kraków był lepszy od waszego miasta. Lotnisko, stadiony? Co w Krakowie niby niby nie ma? Dwa nowoczesne i w pełni ukończone stadiony piłkarskie będziemy mieć wcześniej niż Warszawa. Przypomnę tylko że Wisła swój stadion będzie mieć gotowy w czerwcu przyszłego roku, a Cracovia również w 2010 r., tyle że w październiku. Więc licytowanie się w tych aspektach i tak wychodzi na korzyść Krakowa.
Widzę że dyskusja trochę odbiegła od tematu 'Ekstraklasa 09/10'... Więc z braku Twoich argumentów proponuję ją zakończyć
|
już Ci napisalem na samym wstępie,
że kasa na metro idzie z budżetu miasta a nie budżetu państwa(specjalnie pogrubiłem dla Ciebie, żebyś znów tego nie przeoczył): jak Ty czytasz moje komentarze? Kasa na metro była zatwierdzona na sesji Rady Warszawy (co to ma wspólnego z budżetówką? To wiesz chyba tylko Ty).
Lotnisko większe i nowocześniejsze, stadiony będą większe i nowocześniejsze w dodatku szybciej budowane(Stadion Wisły budują już kilka lat). Widać, kto dominuje

są sprawy w których Kraków jest lepszy, a są rzeczy w których Warszawa, tylko, że ja to potrafię dostrzec a Ty nie

dla Ciebie Kraków bije Wawę we wszytskim(na szczęście tylko w Twojej glowie)
Odpisałeś dopiero na jedno z moich kilku pytań. To Ty nie masz argumentów, więc masz rację, skończmy to