ToTylkoJa napisał(a):

To Ty ciągle piszesz o wyższości Krakowa nad Warszawą. Dla Ciebie nie ma, a dla mnie ma. Nie jestes obiektywny, tak samo jak i ja. Dlatego ani moja ani Twoja opinia nie jest jakimś absolutem, tylko subiektywną opinią. Jesteś bardzo wybiórczy- PP? Nie, bo Legia ma ich więcej, więc się nie liczy. A liczą się europejskie puchary, w których to Legia odnosiła największe sukcesy spośród polskich zespołów?
Co do stadionu i sektora gości. Tak ciągle chwalisz i piszesz o historii i tradycjach, więc może wspomnij, że jeszcze kilka lat temu wasz sektor gości też nie był najwyższych lotów. Aż tak bardzo jesteś zaslepiony, że nawet to wypominasz?
I napiszę coś w Twoim stylu- Warszawa dominuje nad Krakowem i póki co nie zanosi się, aby ta dominacja się skończyła, wiem że Cię to boli- euro(mecz otwarcia i o 3 miejsce), stadiony, metro, lotnisko, szybkość budowania stadionów
I kolejny raz pytam, jakie to inwestycje Warszawa ma z budżetu państwa- odpiszesz w końcu czy tylko rzucałeś słowa na wiatr? Bo widzę, że zachowujesz się jak ITI-oczerniasz a nie masz argumentów. Piszesz tylko swoje subiektywne zdanie i nic poza tym.
|
Rozmywamy temat tą dyskusją ale wspomnę tu chociażby o miliardach złotych które idą na wasze metro, bo ktoś sobie ubzdurał że jak 'stolyca' to metro mieć musi...
A z wyliczankami już skończ bo i tak pewnie zdajesz sobie sprawę z tego że Twoje miasteczko nie ma szans z Krakowem więc daj spokój... Wymieniasz jakieś argumenty z EURO 2012 jakbyś już zapomniał że typowanie miast-gospodarzy tego turnieju miało podłoże polityczne - w przygotowaniach do mistrzostw Kraków był lepszy od waszego miasta. Lotnisko, stadiony? Co w Krakowie niby niby nie ma? Dwa nowoczesne i w pełni ukończone stadiony piłkarskie będziemy mieć wcześniej niż Warszawa. Przypomnę tylko że Wisła swój stadion będzie mieć gotowy w czerwcu przyszłego roku, a Cracovia również w 2010 r., tyle że w październiku. Więc licytowanie się w tych aspektach i tak wychodzi na korzyść Krakowa.
Widzę że dyskusja trochę odbiegła od tematu 'Ekstraklasa 09/10'... Więc z braku Twoich argumentów proponuję ją zakończyć