Wyświetl pojedynczy post
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2009, 13:15
Hej Mikey i Czarny. Dzięki za nazwanie mnie "światowcem". Rzeczywiście w te wakacje udało mi sie sporo zwiedzić najpierw spędziłem tydzień w krajach Beneluksu dzieląc sie m.in. wrazeniami z pobytu na Amsterdam Arena i podając koszt budowy jednego z najnowocześniejszych stadionów w Europie na 52 tys widzów - 250 mln guldenów czyli ok. 90 mln euro. Drugą częśc urlopu spędziłem na południu Niemiec zwiedzając miasta i zamki w Bawarii, interesując sie przy okazji tamtejszymi stadionami. W całych Niemczech budowanych jest kilkanaście stadionów o pojemności podobnej do naszego i koszty inwestycji oscylują w kwotach od 40 do 65 mln euro. U nas koszty budowy GOŁYCH czterech trybun to kwota dwukrotnie wyższa. Koszty stali, szkła, betonu a przede wszystkim siły roboczej są wielokrotnie wyższe. Więc niestety ale SĄ POWODY DO NIEPOKOJU. I to bardzo poważne. tych powodów jest bardzo, bardzo wiele. Podobno podróże kształcą, z mojego pobytu w Norymberdze płynie m.in taka refleksja że jak chciano w Krakowie stworzyć wiekopomne dzieła sprowadzono z Norymbergi najlepszego rzeźbiarza tamtych czasów - Wita Stwosza, zwolniono go w Krakowie z podatków, chłop siedział u nas 20 lat wykonując ołtarz mariacki i groby królewskie. Dzisiejszym władcom Krakowa brakuje niestety kompetencji i uczciwości. W niezwykle podejrzanych okolicznościach zlecono projektowanie stadionu wpływowemu radnemu, rozdygotanemu starcowi, hurtowemu łapaczowi fuch, kiepskiemu architektowi, zakłamanemu i choremu na władzę i wpływy człowiekowi który nazywa się Wojciech Obtułowicz. Miałem z panem Obtułowiczem do czynienia zawodowo i wiem niestety co piszę. Nie namawiaj mnie do nienarzekania bo niestety nie masz racji. Abstrahując od kwestii odbioru wizualnego (mnie perspektywa z Kopca Kościuszki sie nie podoba), KWESTIĄ DECYDUJĄCĄ WYDAJE SIE BYĆ SPRAWA BRAKU PARKINGÓW NA MIN. KILKA TYSIĘCY AUT. to dyskwalifikuje nasz obiekt do rozgrywania ważnych spotkań międzynarodowych.
Odpowiedz cytując