eye63 napisał(a):

Ty zapominasz kim są dla Wisły Paweł Brożek i Rafał Boguski, a kim jest Patryk Małecki, Piotr Ćwielong itd. Brożek i Boguski to niekwestionowane gwiazdy, dlatego gdyby nie było pieniędzy na kontrakty dla nich, to równie dobrze ludzie z zarządu mogliby przyjść z papierami z napisem wypowiedzenie, bo będąc ślepym można zobaczyć, że w każdej chwili ktoś pieniądze za tych piłkarzy, reprezentantów Polski, wyłoży.
Co do Małeckiego, który owszem robi u nas dużo szumu, gra w młodzieżówce, jednak na boisku imponuje przede wszystkim nonszalancją i jakimkolwiek braku pojęcia o wrzucaniu piłki - tej pewności już nie ma, i trzeba się zastanowić, czy warto mu dać dość duży kontrakt. Nie znam szczegółów, ale warto zrobić sporo by go zatrzymać, z pewnością nie ma jednak co przepłacać.
|
Oj powiem Ci kolego, że źle oceniasz Małeckiego.
Właśnie Małecki stanowi teraz o sile o naszej gry ofensywnej i znaczy tyle jak nie więcej dla Wisły co Brożek czy Boguski. Nie wiem jakby się potoczyły losy poprzedniego mistrzostwa jakby nie bramka Małego która była przełomowym momentem spotkania w Łodzi, jakby nie asysty w Gdańsku. W tym sezonie kontynuje dobrą passę(już dwie bramki, asysta). Aczkolwiek jak na młodego gracza będą mu się zdarzały słabsze mecze jak z Bełchatowem. Jakby nie było był to mecz po reprezentacji co w porównaniu z młodym wiekiem myślę, że go w pełni usprawiedliwia. Po części słabsza postawa Małeckiego przełożyła się na gorszą grę całego naszego zespołu. Małecki wyrasta na pokrętło napędowe całej drużyny, jak Mały dobrze zagra to o jakość gry ofensywnej i ilość stwarzanych sytuacji można być spokojnym. Porównaj sobie na osiągnięcia Brożka i Boguskiego w wieku Małego.
Nie wiem jakie kwoty chodzą obecnie w grze o kontrakt Małeckiego. Ale mimo, że już jest jedną z naszych gwiazd nie dawałbym mu tak wysokiego kontraktu jak zarabiają najlepsi. Ze względu na młody wiek, żeby dalej się rozwijał dałbym mu taki średni kontrakt. Myślę, że tak gdzieś 200-250 tys Euro(najlepiej 150 tys Euro bazowego + 100 tys Euro za występy) i czekałbym na jego decyzję.