Wyświetl pojedynczy post
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 23:26
Słowo, ostatnia garść uwag. Nie chciałbym sie chwalić miejscami które widziałem ani zanudzać kolegów i koleżanek, wybaczcie. Na Alianz Arena jest kilkanaście tysięcy miejsc stojących, przyznam się, że nie wiedziałem, że coś takiego jest w ogóle możliwe. Byłem przekonany że stadion ma mieć wyłącznie miejsca siedzące. Niedaleko Monachium jest przebudowywany stadion w Stuttgarcie, jest powiększany do 60.000. Kwestia zamknięcia stadionu na czas przewodowy nikomu nawet nie przeszłaby przez myśl. 40000 miejsc ma być dostępnych w każdym czasie do dyspozycji kibiców. A o to jak zaplanować robotę niech martwi się firma budowlana bo jak jej się coś nie podoba to na jej miejsce jest wielu chętnych. Na koniec kilka uwag dot. stadionu w Salzburgu, który był obiektem zmagań podczas niedawnych Mistrzostw Europy. Obtułowicz ma niezwykłe szczęście że stadion Wisły nie ma żadnych sąsiadów, którym by przeszkadzało sąsiedztwo tego obiektu. Mimo że stadion w Salzburgu leży poza centrum, niedaleko autostrady, były dwojakiego rodzaju protesty przy jego projektowaniu. Po pierwsze, inwestycja była w sąsiedztwie takiego jakby pałacu i wiele osób uważało że stadion nie pasuje od strony architektonicznie do otoczenia (podobnie jak ja uważam, że dzieło architekta - "filantropa" Obtułowicza kompletnie nie pasuje do ślicznego otoczenia jakie stanowią Błonia i park Jordana). Drugi rodzaj zastrzeżeń to kwestia uciążliwości komunikacyjnych dla okolicznych mieszkańców - nie chce sie rozwodzić nad tą kwestią. Jeszcze raz powtórze, kwestia braku parkingów na stadionie na kilka tys miejsc bedzie się ciągnęła bardzo długo.
Odpowiedz cytując