Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 19:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Strata Brożka byłaby bolesna, ale ja po meczu z Levadią nie mam wątpliwości - to napastnik o klasę gorszy od Żurawskiego i Frankowskiego. Widać to już nie po raz pierwszy, gdy gramy w europejskich pucharach. Więc strata Brożka będzie bolesna głównie w kontekście walki na krajowym podwórku. Bo w Europie z Brożkiem czy bez i tak dostaniemy bęcki.

Jeśli ma odchodzić, niech odchodzi teraz - i tak mamy stracony sezon, więc łatwiej będzie to przełknąć.
Sezon jeszcze nie jest stracony - byłby, gdyby Wisła za rok nie zakwalifikowała sie do europejskich pucharów.

Za rok też można grać o LM i to lepiej niż w tym sezonie - ale pracować na to trzeba już teraz.

Nie mam nic przeciwko sprzedaży Brożka za godne pieniądze, o ile klub sprowadzi w jego miejsce wskazanego przez Skorżę następcę lub następców. Może pozwoli to też na sprowadzenie wreszcie porządnego bramkarza.

A w sprawie Małeckiego - nie należy słuchać podszeptów pseudmenadżerów typu Wolfiego i pozwolić mu odejść za darmo, bo komuś brakuje operatywności w wygospodarowaniu odpowiednich środków. Byłby to ogromny błąd i strata sportowa oraz finansowa dla klubu, podobnie jak w przypadku Kosowskiego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując