Gwiaździsty napisał(a):

Wyobraźcie sobie co by było gdyby na pchlim targu szefowie Amiki kupili nazwę i herb np. Barcelony, a nie nieboszczyka Lecha
|
Nie wszystko można kupić. Tyle, że od dbania o takie rzeczy jak tradycja klubu są kibice. Wiele było na świecie przykładów, kiedy to właśnie oni przeciwstawiali się głupim pomysłom prezesów, że wspomnę choćby o Wimbledonie, na którym wymusili zrzeczenie się i zwrot zdobytych trofeów po przenosinach. No, ale jeśli kibice zamiast honoru mają zmysł handlowy...
Cóż, już kiedyś napisałem, że o to powstał w naszym kraju pierwszy klub prawdziwie mieszczański - furda tradycja, liczą się tylko i wyłącznie zysk, wyniki. Tym bardziej chwała kibicom Śląska i Pogoni, że zablokowali śmieszną fuzję z Groclinem. Szczególnie tym ostatnim ta decyzja musiała przyjść z trudem.
Do
Piotra R - będziesz trollował, to wylecisz z tego forum lotem koszącym. Mam gdzieś współczesne wzorce "równouprawnienia", żaden "trans", "homo" tudzież inny dewiant nie będzie się do mnie zwracał per "misiu". Nawet w internecie.