Wyświetl pojedynczy post
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2009, 21:31
czytam ten temat od kilku stron i widzę że Gwieździsty piekną krucjatę prowadzisz
Generalnei zgadzam się z Tobą. Powinny być jasne, konkretne reguły jak uzyskać/ nadać polskie obywatelstwo. Nie powinna się powtórzyć w przyszłości taka sytuacja jak w przypadku Rogera lub Logana.
Jednak sprawę Obraniaka sledzę już od jakiś 3 lat(tak tak) i ten gość naprawdę mi zainponował uporem. To nie tak, że nagle jak mamy szanse na MS u murzynow to Francuz chcę do kadry. O jego powołaniu mówiło się już przed ME 2008 jednak jak on sam powiedział "nie chcę grać w kadrze, bo nie wywalczyłem tego awansu"( albo coś w ten deseń). Ponadto akurat takiemu Obraniakowi nie jest potrzebna żadna promocja . On już wyrobił sobie odpowiednią markę dzięki swojej grze w klubie.
Co ważne, konieczne jest zachownaie odpowienich proporcji. Tzn aby w PZPNie nie zwariowali i nie stworzyli kadry, która nie będzie potrafiła porozumieć się w ojczystym jezyku.
Zrobić mecz towrzyski, niech zagrają Ci od babek, dziadków itp i niech się uczą polskeigo. Zawsze będzie można powołać takego w potrzebie.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując