Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2009, 19:05
Wrzućcie na luz ze Smolarkiem. Po pierwsze Ebi to koleś, który na ekstraklasę może i by wymiatał, ale dobrym piłkarzem to on nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ma dwa atuty: jest szybki bez piłki i futbolówka szuka go w polu karnym. Technicznie przeciętny, piłkę prowadzi dwa kilometry od nogi i jest fatalny fizycznie, nawet w naszej lidze odbijałby się od stoperów. Po drugie Smolarek nie przyjdzie do Polskiej ligi- on nigdy w Polsce nie grał, poza ojcem z naszym krajem niewiele go łączy, a wszędzie dostanie większą kasę niż u nas. Chętni na jego umiejętności na pewno znajdą się w Turcji, Grecji, Holandii, Portugalii, czy Belgii, a także w słabszych klubach niemieckich i francuskich, a z takimi klubami nie jesteśmy w stanie rywalizować.

Ja na bramkę spróbowałbym wypożyczyć Moretto z Benfici Lizbona. W zeszłym sezonie został trzecim bramkarzem( w Benfice grają dwaj aktualni portugalscy reprezentancyjni bramkarze). W tym okienku Benfica sprowadziła jakiegoś młodego wyróżniającego się Brazylijczyka i pewnie chcieliby się pozbyć Moretto. Brazylijczyk jest nieco szalony, ale ma furę szczęścia i niezłe umiejętności. Jak ktoś chce zobaczyć jak prezentował się w szczytowym okresie, to poszukajcie skrótów spotkań Benfici z Liverpoolem i Barceloną, bodajże sezon 2005/2006. Ewentualnie w podobnej sytuacji jest Fabiane Carini były reprezentacyjny bramkarz Urugwaju( przeszło 70 występów dla drużyny narodowej) i zawodnik takich klubów jak Juventus i Inter. Ostatnio wylądował w Realu Murcia, przegrał rywalizację z bramkarzem, który w klubie już był. W tym okienku Real sprowadził kolejnego bramkarza i raczej nie po to żeby siedział na trybunach, więc Carini powinien być do wzięcia. Ja bym był za wypożyczeniem takiego doświadczonego piłkarza z opcją pierwokupu. W ten sposób ryzykujemy tylko kontrakt( choć na pewno dosyć wysoki), a możemy zyskać naprawdę klasowego golkipera.

EDIT:
Neta w zeszłym tygodniu nie miałem i moje info o Moretto częściowo się zdezaktualizowało. Po podpisaniu tego młodego Brazylijczyka Benfica rozwiązała kontrakt z Moretto, także aktualnie jest wolnym zawodnikiem. Moim zdaniem warto go spróbować.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 14.08.2009 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując