Wyświetl pojedynczy post
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2009, 18:35
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Mielcarski miałby zostać dyrektorem sportowym bo:
1. Grał na zachodzie... a więc z bliska przyglądał się profesjonalnie zoroganizowanym klubom...
2. Jeśli taka klauzula jest to znaczy ,że umie zadbać o interes klubu...
3. Pomógłby zrobić siatkę skautów,... Mielcar miał bardzo dobrego skauta niejakiego Mario Branco... To właśnie oni sprowadzili Pauliste Clebera czy Barreto... Mielcar ma dobre kontakty w środowisku...
4. "Stare twarze" a co przeszkadza, że ludzie związani emocjonalnie z klubem będą w nim pracować? Szymek, Cleber, Mauro, Baszczu i Zieniu tacy własnie są... a każdy z nich zna sie lepiej na piłce niż my wszyscy razem wzięci...
Chciałbym zauważyć kolego, że mnóstwo piłkarzy gra całą kariere na zachodzie i to żadna rekomendacja. To że ktoś jest piłkarzem i gra w dobrym klubie to nie znaczy, że wie jak on funkcjonuje, bo niby skąd. Drugi argument to żaden argument, bo są to tylko spekulacje dziennikarskie.
Jeżeli twierdzisz, że Mielcar ma dobre kontakty w środowisku, bo pracował ze skautem, który wyszukał 3 piłkarzy dla Wisły, z czego tylko jeden miał pewne miejsce w pierwszej 11, to gratuluje.
A skąd Ci przyszło do głowy, że byli piłkarze Wisły chcą pracować jako skauci? Póki co, to tylko Cleber coś wspominał o tym, że chciałby być związany z Wisła. Nie sądzę, żeby piłkarze po zakończeniu kariery, dalej chcieli się szwendać po polskich i europejskich boiskach w poszukiwaniu piłkarzy. Oni już zarobili kupę pieniędzy i pewnie chcieliby pobyć trochę z rodziną.

Dodam też, że gdyby Mielcarski był dobrym dyrektorem sportowym, to by nie pracował już drugi rok jako komentator sportowy...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując