Wyświetl pojedynczy post
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2009, 14:17
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Nie podniecajcie się tak tą informacją o 3 mln dla Wisły, bo dla mnie wiadomości z interii to taki odpowiednik "Faktu". I nie przechwalałbym tego Mielcarskiego, bo wcale gość nie był takim dobrym dyrektorem, a już na pewno nie lepszym od Bednarza. Przypomnę jego niektóre "trafione" gotówkowe transfery: Ballotte, Varga, Baretto, nie wiem czy nie przeszedł przez niego Vidliczka.
Nie wiem, ale ja entuzjastą tego gościa nie jestem.
Nie Ballotte tylko Belotte - jego ściągnął Kasperczak, nie Mielcarski. Był to darmowy zawodnik i jak sam Kasperczak powiedział na konferencji prasowej o nim i Ekwueme: "Rozróżnijmy wzmocnienie zespołu a przygotowanie młodych zawodników do gry w pierwszej drużynie. Oni mają predyspozycje piłkarskie, myślimy, że dużo wniosą do zespołu i pomogą nam w przyszłości. Tak ich traktujmy."

Varga - on przyjechał na testy jak już Mielcarski nie był dyrektorem sportowym Wisły.

Vidliczka - to raczej pomysł Liczki, który go trenował w reprezentacji U-21. Był on wypożyczony na pół roku, miał być zabezpieczeniem na wypadek transferu Baszczyńskiego do Zenitu (w Rosji okienko transferowe otwarte jest dłużej). No i Vidliczka nie mógł grać na swojej nominalnej pozycji czyli prawej obronie, bo Baszczyński został jednak w Wiśle. Grał na prawej pomocy i nie wychodziło mu to za dobrze.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując