Wyświetl pojedynczy post
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2009, 13:13
W sprawie "naturalizowanych" Polaków w 99% zgadzam się z Gwiaździstym.

Jeśli w sprawie Obraniaka jeszcze mógłbym mieć wątpliwości to jeśli chodzi o Olisadebe i Rogera, byłem zawsze przeciwko i nie ma tu znaczenia jak by to zajebiście nie grali.

Porównywanie do Klose i Podolskiego jest z dupy wzięte, bo obydwoje większość życia mieszkali w Niemczech, mieli i mają obywatelstwo niemieckie, gadają po niemiecku i czują się Niemcami. Klose nawet chyba po polsku nie mówi...
Taka sama sytuacja z Radzińskim.

Nie miałbym nic przeciwko takiemu Rogerowi ani Olisadebe gdyby dostali oni obywatelstwo polskie dokładnie w taki sam sposób jak każdy inny szary człowieczek który przyjechał do Polski, a nie jakieś tryby przyśpieszone i inne pierdoły. Przecież to jawna niesprawiedliwość wobec każdego innego człowieka, który stara się je dostać i prawdopodobnie łączy go z Polską 1000x więcej niż powyższych piłkarzy.

Natomiast opieranie Reprezentacji Polski na taktyce szukania graczy których pradziadek czy ciotka od strony matki była Polką albo ma polsko brzmiące nazwisko to jakieś ogromne nieporozumienie.
W ten sposób dalej tkwimy w bagnie, a zawodnicy wyszkoleni za granicą dadzą nam tylko przejściowo wyniki. Cholernie krótkodystansowe myślenie.

Ci którzy takie zagrywki bezgranicznie akceptują przyznają się do tego, że zasad to raczej nie mają, a liczy się dla nich tylko wynik.
Nie chcę mówić jaką postawę przypomina mi to jeśli weźmiemy pod uwagę kluby aby nikogo nie obrazić.
Ostatnio edytowane przez Snow : 14.08.2009 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując