Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2009, 17:07
w Zagłębiu Lubin, Jarosz wprowadzał unikatową baze danych, której wszyscy im mieli zazdrościć:

Zagłębie Lubin to pierwszy klub w Polsce, a drugi w Europie Środkowo-Wschodniej, który kupił oprogramowanie do tworzenia sieci skautingu. - Legia i Wisła mogą nam tylko pozazdrościć - chwali się Jakub Jarosz, Dyrektor Sportowy miedziowego klubu. - czytamy w "SuperExpressie".

Zagłębie Lubin zakupiło prawa do użytkowania programu "Scout Seven" od angielskiej firmy U First Sports. By sfinalizować umowę z prezesem miedziowego klubu Robertem Pietryszynem do Lubina przyjechał Hiszpan Pelayo Garcia - przedstawiciel firmy. - To najnowocześniejszy na świecie program. Służy do monitorowania piłkarzy z kilkudziesięciu lig. W sumie w bazie danych znajduje się 120 tysięcy zawodników - zachwala Garcia.
Z takiego samego programu korzysta 80 klubów, między innymi Chelsea Londyn, Manchester United, Liverpool, Barcelona oraz Sewilla. Ci ostatni tylko do monitoringu młodych talentów zatrudniają aż dwadzieścia osób. - W tej części Europy wyprzedził nas rzutem na taśmę Szachtar Donieck. Dziwię się takiej Wiśle Kraków, że odpuściła temat - uśmiecha się Jarosz, który jeszcze przed rokiem pracował właśnie w klubie z ulicy Reymonta.
Ile Zagłębie zapłaciło za "Scout Seven"? - To tajemnica handlowa, ale nie jest to tania zabawa. Oceniam jednak, że w naszej lidze stać na ten program przynajmniej trzy kluby - mówi Pietryszyn.
W Lubinie w zimowej przerwie wydali więcej na program komputerowy niż nowych piłkarzy. - Przyczyni się to do zbudowania potęgi naszego klubu. To wielki krok w stronę profesjonalizmu. Przecież, gdy tu przyjechałem zastałem spaloną ziemię. Nikt nic w klubie nie wiedział, co się dzieje na rynku - mówi Jarosz. Dziś Zagłębie zatrudnia w sumie pięciu skautów. Niebawem jednak w świat ruszą nowi pracownicy miedziowego klubu.

na stronie:
http://www.zaglebie-lubin.pl/www/ind...d=prasa&art=99 (Zagłebie jak Barcelona)
sprzed 2,5 roku
Okazuje się, że nawet mając taką bazą niewiele się osiąga
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując