masterlag napisał(a):

Mecz wygrany to dobry mecz. Ale styl- jak zwykle :/ żal patrzeć, nudno jak w sejmie. I tylko dwóch piłkarzy na boisku: Błaszczykowski i Obraniak (jak to określiło weszło.com, druga bramka padła po ładnej akcji WSZYSTKICH piłkarzy, tj.: Błaszczyk-Brozio-Ludo).
Wgl to nie wiem DLACZEGO Leło obraca się cały czas wśród tych >swoich sprawdzonych<... Po co nam teraz Ebi, Roger, Łobo...? Lepiej wziąć Małego, Peszke... No, ale fakt, po co[?]. Leło wie najlepiej.
Że to mecz towarzyski, to ja osobiście do wyniku nie przywiązuje praktycznie żadnej uwagi. Bardziej w sparingach obchodzi mnie styl gry. I od tej strony jest tak dramatycznie, że nie umiem tego określić. Po prostu: bezbarwnie.
Noi kibice... Ja rozumiem, że to >nasi<, ale zamiast "jesteśmy z wami" powinno być "więcej ambicji" albo "Polska grać, ku*wa mać" (Roger by zrozumiał ^^). Zamiast tego pie*rzonego "Leo, leo" powinno być "chcemy trenera" albo już po prostu "Smuda, Smuda" . No i to HSV... słychać było, że to nie idzie z Krakowa z ul.Reymonta22, a z Bydgoszczy. Także tym razem to za >kolegów-kibiców< nie mogę być w pełni dumna i zadowolona.
Krótko mówiąc- jak było, tak pozostało. I chociaż mam bardzo dużo optymizmu w sobie, to jakoś nie widzę naszej kadry w MŚ2010. Kto wie, czy tak nawet nie będzie lepiej? o.O
PS. Już widzę, jak jutro będzie można przeczytać, że "odczarowaliśmy stadion bydgoski" czy też "pewna wygrana z wyżej notowanym rywalem"... Na samą myśl, że tak może ktoś napisać- nie kupuję jutro gazet :]
EDIT: *ToTylkoJa*- no właśnie... Tez się zastanawiam. Kolejna głupota w naszej piłce. Do takiego "klubu" powinni się łapać ci na prawdę wybitni. I powinien jakiś taki dyplomik choćby wręczać np. prezes pzpn (choć u nas to by dostawali pewnie wszyscy jak leci; miałoby to jakiś sens).
I co do młodzieżówki- chociaż oni! I jakby ktoś wiedział kto strzelił [nie tylko dla nas] to będę wdzięczna za podanie info
|
Moim zdaniem, przesadzacie z tym, że Polacy zagrali słabo. Co w takim razie powiecie o Grekach, o mistrzach Europy z 2004r.?
Jak na sparing zagrali jak najbardziej pozytywnie, porównując niedawne mecze z Irakiem, RPA itd.
Tak naprawdę pozbawili Greków gry i wyprowadzali ciekawe akcje, utrzymywali dłużej piłkę na połowie rywala, czego nie było w ostatnim czasie.
Już w najbliższych meczach trio: Brozio, Kuba i Ludo będzie takim "polskim żądłem", widać już to było w tym meczu, że będą się świetnie rozumieć