Wyświetl pojedynczy post
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 08:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ze tak zapytam,kolega koszykówkę tak od czasu do czsu czy mniej więcej coś się orientuje?

Jak na moje oko to(mogę się mylić)
1. Ławkę mamy za krótką
2. Takich jak Gortat to prawie w każdej ekipie jest z dwóch
3. Muli ma dobre pomysły taktyczne a z widowiskowością u niego średnio,
4. O medalach nie mamy co marzyć.
Orientuje się choć ostatnio trochę mniej, lepiej natomiast pamiętam czasy Śląska Wrocław.

I Katzurina pamiętam z sezonów w Śląsku Wrocław. Zarówno za pierwszym razem jak i za drugim Śląsk grał radosną ofensywną koszykówkę. Za pierwszym razem gwiazdami byli O'bannon oraz Wright a w drugiej przygodzie Katzurina w Śląsku fenomenalnie spisywał się Greer. Ale w decydujących fazach gdy rywale mocniej bronili Śląsk wysoko przegrywał, zobaczymy jak będzie z reprezentacją obstawiam, że dojdziemy do 1/4 by tam efektownie przegrać 30 punktami Nie jest to zły trener ale nie wybitny będziemy dobrze grać w ofensywie bazując głównie na Loganie i Lampe. Ale obrona będzie dziurawa(dobrze, że chociaż Gortata mamy) i wystarczy trochę lepszy grajek przeciwników który będzie nam rzucał seryjnie punkty.

Ławkę mamy krótką ale na pozycjach niskich. Od 4-5 mamy świetnych graczy: w pierwszej 5: Lampe i Gortat to będzie ścisła czołówka dlatego pisałem, że nie będziemy ustępować innym ekipom. Rezerwowi: Szewczyk który w świetnej lidze rosyjskiej notował całkiem niezłe statsy dodając do tego Dylewicza który jak jest formie też potrafi nieźle zagrać co udowodnił w Eurolidze no i na koniec legenda polskiego kosza: Adam Wójcik na te parę minut zawsze się przyda.W porównaniu z innymi na pozycjach niskich jest już zdecydowanie gorzej zarówno wśród graczy pierwszopiątkowych jak i wśród rezerwowych.
Odpowiedz cytując