Wyświetl pojedynczy post
areksen
Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 01:50
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Junior Diaz ma bodajże do 2011 a Marcelo do 2013 a więc obojgu zawodnikom przedłużyć kontrakty do 2015 oczywiście z wpisanym odpowiednio wysokim odstępnym. Jeżeli chdzi o Tomasa i Mariusza to należy ich tymi nowymi umowami zmotywować... Ja wierze w ich dobrą grę... A Ci o których napisałem, że są niepotrzebni w klubie powinni bez problemu znaleźć zatrudnienie w klubach pierwszoligowych. Bednarz powinien nad tym popracować...
Po pierwsze. Klub pilkarski to mimo wszystko przedsiebiorstwo, a jak kazde przedsiebiorstwo musi funkcjonowac z uwaga na finanse. Majac podpisany kontrakt z pilkarzem do np 2013 roku, klub raczej nie przedluzy kontraktu, bo to laczyloby sie razem z podwyzka zarobkow. A w chwili kiedy w kasie jest na MINUS to kazdy tysiac sie liczy. Przeciez ten zawodnik i tak nie moze negocjowac z innym klubem az do czasu kiedy zostalo tylko 6 miesiecy do konca jego obecnego kontraktu, wiec jest mozliwosc zaoszczedzenia kasy przez 3 lata. Jest pare wyjatkow np. Klub moglby zaproponowac lepsze waruki dla pilkarzy ktorzy wywalczyli miejsce w pierwszej 11 a maja jeszcze kontrakty juniorskie i zarabiaja grosze. Tak jak np zrobiono z Broziem!

po drugie. Nie mozna sobie tak O zmieniac kontraktu zawodnikowi, on tez sie musi zgodzic na warunki nowej umowy albo o jego rozwiazaniu. Wczesniej wspomniany przypadek Niedzielana jest naprawde bardzo rzadki. Tu akurat nalezy sie szacunek dla Wtorka!!

yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jak potoczy się sprawa nowego kontraktu Małeckiego. Kreowany przez niektóych na "prawdziwego Wiślaka" (choć wg mnie nie ma takich piłkarzy,są tylko najemnicy)
Jesli chodzi o prawdziwych Wislakow to osobiscie uwazam ze Maly jest na pierwszym miejscu... pokazal swoja przynaleznosc do klubu nie raz! np. W Lodzi w meczu z LKSem albo nawet w poprzedniej kolejce gdzie przebiegl cale boisko rzeby sie cieszyc razem z kibicami Wiselki. Jestem pewny ze dzialacze tym razem nie popelnia takiego bledu jak z Kokosem i przedluza umowe z Malym, bo przeciez najlepsze lata jeszcze przed nim!
Ostatnio edytowane przez areksen : 12.08.2009 o godz. 01:59.
Who loves the Fire? We do!
FIRE WE LOVE YOU!!!
Odpowiedz cytując