|
Ja mam gorącą prośbę, aby ktoś obeznany w temacie zechciał mi wytłumaczyć różnicę w docelowej pojemności stadionu. W/g planów technicznych po dodaniu pojemności każdej z 4 trybun wychodzi, że pojemność stadionu powinna wynosić ok. 33.326 ( nie rozumiem różnych danych na temat D i E ? ). Jednak Obtułowicz na początku tego roku podał liczbę miejsc wynoszącą 33.594. Różnica w stosunku do planów wynosi więc ok. 268 miejsc. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić ? Może jestem w błędzie ale daje mi to nadzieje, że być może wynika to właśnie z zabudowy narożnika przy szklaku, którą Obtułowicz zapowiadał tuż przed rozpoczęciem prac przy trybunach E/W w formie korekty wcześniejszego planu ?
Ps. swoją drogą nie rozumiem też różnicy w pojemności narożnika przy trybunie N/W w stosunku do pozostałych narożników przy trybunie wschodniej. Dwa narożniki przy wschodniej mają jednakowo po 1919 miejsc a narożnik przy zachodniej ma 1688 miejsc. Rysunek techniczny całego stadionu wskazuje identyczny wygląd wszystkich narożników, ale już rysunki pomocnicze wykazują różnicę narożnika N/W ?
Ostatnio edytowane przez kot : 12.08.2009 o godz. 00:36.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|