Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2009, 16:25
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a co powiesz, jak zdobędą mistrzostwo? Jak dla mnie mają na to bardzo duże szanse. To, że w tamtym roku im się nie udało, nie oznacza, że tak będzie zawsze. Mistrzostwo rozegra się między trzema klubami(każdy wie o które chodzi) i żaden z tych zespołów nie jest na straconej pozycji.
Może ten brak wiary w Lecha wynika stąd, że w poprzednich sezonach mimo niezłej gry zawsze gubił on sporo punktów i ostatecznie odpadał z walki o mistrzostwo. Według mnie i w tym sezonie może być podobnie - Lech dostanie w końcu zadyszki i potraci jak zwykle punkty. Dlatego właśnie głównym faworytem do mistrzostwa jest niestety Legia, chociaż drużyna z Poznania też nie jest oczywiście bez szans.

Co do tych trzech klubów które masz, podejrzewam, na myśli nie powiedziałbym że żaden z nich nie jest na straconej pozycji. Może i mówienie o byciu na straconej pozycji w stosunku do sytuacji Wisły w tym sezonie to za moce słowa, ale prawda jest taka, że przez to iż cały rok spędzimy poza R 22 będziemy mieli w porównaniu z Legią (która cały czas mimo przebudowy stadionu może grać u siebie) i Lechem (jeszcze jesienią wróci na Bułgarską) zdecydowanie mniejsze szanse na wygranie ligi. Pomijam już tutaj rozwodzenie się nad sytuacją sportową tych trzech zespołów. Jednak ta kwestia, o której wspomniałem może zadecydować o tym, że niestety to Biała Gwiazda będzie mieć w wyścigu po tytuł najmniejsze szanse.
Odpowiedz cytując