|
Fuks
Gdybyś tylko miał cierpliwość, przeczytać w całości mój ostatni post, to byś zauważył nawet linka ze zdjęciem rozpoczętej budowy narożnika przy trybunie zachodniej i D oraz moim zadowoleniem, że pomyślano i zrobiono tak jak możliwości na to wskazują.
Co do tych enigmatycznych 3 rzędów, to przecież jasno stwierdziłem, że zawierają się już w trybunie wschodniej, tak jak słusznie twierdzi to samo redekogi.
Doskonale też wiem, że plany nie zawierały opcji zejścia z dodatkowymi 3 rzędami przy trybunach S/N do poziomu gruntu, identycznie jak przy trybunach W/E. Jest to jedynie moja sugestia o takiej możliwości, gdyby szukano dodatkowej ilości miejsc na stadionie. Około 300 ekstra miejsc poprzez bardzo wskazaną zabudowę narożnika S/W w/g mojej sugestii plus ok. 1200 przy trybunach S/N, dają szansę na powiększenie stadionu o ok. 1500 miejsc. Tłumaczenie się niemożnością ujednolicenia dolnych poziomów wszystkich trybun z uwagi na widoczność za bramkami przy trybunach S/N jest nielogiczne, bowiem z dolnych poziomów narożników także nie będzie widoczności części boiska przesłoniętego bramkami. A więc chyba można było to samo obniżenie do poziomu zero dokonać na trybunach S/N. Wszystkie fosy byłyby wtedy na tym samym pozimie, z zachowaniem wszelkich niezbędnych dystansów, nawet na drogi ewakuacyjne przy trybunach S/N. A dach nie ma tu nic do rzeczy, bo i tak dolne rzędy wszystkich trybun zawsze będą mokre w zależności od której strony wieje wiatr i zacina deszcz.
Plany ukazują szczegółowo każdy detal budowy i uwzględniają także obniżenie murawy o 80 cm. Są mi absolutnie znane, tylko, że moją ideą było zwrócenie uwagi na te dwie możliwości, jak się wydaje dość logiczne i praktyczne. Plany te już istniały, gdy Obtułowicz 1,5 roku temu zapowiadał ewentualną ich korektę, zwłaszcza w sprawie zabudowy narożnika przy szklaku ( przytoczyłem w poprzednim poście link z tą jego zapowiedzią ). Dlatego jestem ciekawy, czy dokonał jakiejś korekty tych planów, czy też nie i plany dostępne dla nas, są ostateczne ?
Ps. Wilu TS - chyba pytasz o to samo co Fuks. W moim poprzednim poście masz to wyjaśnione, wraz z linkiem chyba tego zdjęcia o które pytasz ( bo mi się nie wyświetla Twój link ). To jest narożnik przy trybunie W/N
Ostatnio edytowane przez kot : 10.08.2009 o godz. 19:17.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|