StelmiOriginal napisał(a):

Ja jestem za wynajdywaniem perełek z polskim pochodzeniem, jak np Podolsk (matka i ojciec Polakami)i, a nie branie takich, jak Obraniak czy jakiś braziliero, którego pradziadek był Polakiem, z Polską ma mało wspólnego... nawet nie mówi po Polsku... udaja ze sa wielkimi patriotami, że robią dla dziadka... a gdzie tam! Nie biora ich do reprezentacji Francji to szukaja fuchy w Polsce...
Po II wojnie śiwatowej mnóstwo rodzin wyjechało za chlebem do RFN, NRD.... na tych terenach niemieckich trzeba szukać perełek, nie w Brazylii czy Australii
|
Nie zapominajmy o dużej ilości Polaków, którzy wyjechali do Brazylii. Babcia przecieć ot choćby Elbera była Polką.
Podejrzewam,że pewnie jakąś ilość dobrych piłkarzy z polskimi korzeniami, gdzie babka lub ojciec jest Polakiem, którzy grają w klubach brazylijskich.
Obraniak nie dostał obywatelstwa, bo mi nikt go nie odbierał. Zostało one tylko potwierdzone. A to są dwie różne rzeczy. Trzeba było to samo z Aquafrescą zrobić, do kadry i spokój. Facet ma w Warszawie mieszkanie i przyjeżdża do Polski na wakacje. Szkoda. Obraniak jakby był cierpliwy to i w reprezentacji Francji by grał. Wolę takich gości jak Obraniak, którzy polską krew mają ale mentalność zachodnią. Przynajmniej nie będą się opierdalać i celowali w minimalizmie.