|
Coś dzisiaj większość prac stanęła ?
Lekko martwi mnie tempo prac. Nie wiem czy mi się wydaje, ale jakbyśmy troszkę zgubili dystans w postępie prac w stosunku do stadionów Legii czy Poznania. Na Legii wyciągnięto już dwa poziomy na 3 trybunach wokól starej zadaszonej. W Poznaniu prawie 2 trybuny już wyciągnięte do drugiego poziomu trybun. U nas w sumie 1 trybuna z narożnikami wyciągnięta do 1 poziomu i częściowo zaawansowany drugi poziom. Jak widzę narożniki pochłaniają najwięcej czasu i dziwię się, że narożnik przy D i zachodniej jeszcze nie rozpoczęto. Przecież pod nim nie będzie ani garażu ani lewelu podziemnego, więc chyba można wystartować szybciej, niż z główną trybuną zachodnią ? Z tego co czytam, to u nas pracuje najmniej chyba osób ze wszystkich aktualnie prowadzonych budów. Jeśli wykonawca nie podgoni tego lata i jesieni, to zimą nie ma co liczyć na taki scenariusz, bo i mroźno i ciemno się zrobi.
Nie żebym narzekał ale martwię się o terminowe oddanie stadionu, gdyż nie wyobrażam sobie, aby w lipcu przyszłego roku, znowu nie rozgrywać meczów pucharowych przy R 22. W Poznaniu już nastąpiło przesunięcie terminu powrotu drużyny na stadion, nieważne czy z przyczyn wykonawcy czy podwykonawcy. Nie wiem czy ktoś w klubie ( Wilczek ? ) monitoruje postęp prac ? Wiem, że nie są to nasze zadania, ale ewentualnie będą to nasze kłopoty za rok. Może dlatego warto co miesiąc zażądać ( poprosić ) sprawozdania od Prezydenta czy wszystko gra z terminami ? Ja postaram się co miesiąc dokonać analizy i porównań w postępach prac. Tak just in case. W razie czego trzeba będzie głośniej pytać w sprawach terminowości wykonania stadionu.
Ps. przy Łazienkowskiej kończą właśnie jedno boisko trningowe ze sztuczną murawą, podobno inną i lepszą od wszystkich dotychczasowych na rynku. Stawiają tam już także oświetlenie tego boiska. Czy ktoś coś wie co z naszymi planami w sprawie boisk treningowych przy R 22 ?
Ostatnio edytowane przez kot : 08.08.2009 o godz. 14:00.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|