|
Subiektywne oceny pomeczowe (1-10):
Pawełek ( do 92 minuty ) - 8 - zadziwiająco solidny i spokojny , wyłapywał wszystkie dośrodkowania i mocne strzaly w kierunku bramki .
Pawełek - (93 minuta ) - 1 - jak zwykle przytrafia mu się babol " stadiony świata " który tylko przekonuje wszystkich kibiców że ( obecnie ) nie nadaje się na pierwszego bramkarza Wisły Kraków , nie dziwią mnie gromy Skorży w jego kierunku . Kazimierskiego już dawno powinni wyrzucić na bruk co zrobił z tym piłkarzem . Gdy jeszcze rywalizował z Dolhą przed 3 laty czy z czasów gry w Odrze nie przytrafialy mu sie takie byki .
Alvarez - 7 - bardzo dobry mecz w wykonaniu Urugwajczyka . Coraz pewniej czuje się na boisku i przekłada się to na coraz lepszą gre . Będziemy mieli z niego jeszcze bardzo dużo pożytku
Glowacki - 8 - nie do przejścia dla rywali , gdy trzeba było posiłkował się faulem ale na szczęście nie zarobił żółtej kartki . Jak zawsze nie schodzi poniżej pewnego poziomu . Leo gdzy ty masz oczy ?
Marcelo - 9 - Ma coś czego nie ma żaden inny obrońca w polskiej lidze - wygrywa każdą górną piłke , zawsze gdy jest w polu karnym rywala pachnie bramką , postrach napastrników jak i... obrońców . Oby pograł w Wiśle jak najdłużej bo z kazdym meczem jego wartość rośnie .
Piotr Brożek - 6 - plus za ważną asyste , ale zdecydowanie lepiej mogła by wyglądac jego współpraca z Kirmem . Za mało wyjść ofensywnych , stałe fragmenty gry to za mało .
Łobodziński - 7 - w jego grze jeszcze można wiele poprawić , ale wkoncu widać u niego taki 'błysk' jaki miał jeszcze za czasó gry w Lubinie . Wierzę że będzie to dla niego przełomowa runda .
Sobolewski - 7 - Solidny mecz , ale za dużo głupich faulów , szkoda tej żaółtej kartki . Mimo iż nie jest w najwyższej formie to i tak jest w środku pola dla wielu nie do przejścia .
Diaz - 6 - jak zawsze walczy , szarpie , próbuje niekonwencjonalnych zagrań , ale i jak zawsze zbiera głupia kartke i zdzarają mu się głupie straty . Podejrzewałem jego zmiane bo druga kartka wisiała w powietrzu .
Kirm - 6 - Nie ulega wątpliwości że wczoraj lewa flanka wyglądała gorzej niż ta prawa . Widać jeszcze duże braki w zgraniu z zespołem , ale myślę że to kwestia 2-3 tygodni . Zobaczymy jak podziała na niego mecz w kadrze .
Małecki - 9 - dwie bramki , czego chcieć więcej ? W tej chwili to on w największym stopniu ciągnie naszą gre i tylko udowadnia że nowy kontrakt już dawno mu się należy . Wciąż ma jeszcze duże możliosci rozwoju i oby w niedługim czasie wyrósł nam polski Franck Ribéry .
Paweł Brożek - 6 - niby dwie asysty , ale Brożek w formie wykorzystywał by sytuacje takie jaką mial np w 88 minucie . Przełamanie wkońcu nastąpi , kwestia tego czy to będzie już w następnym meczu ? Kto wie . Pomimo tego wnosi bardzo dużo do drużyny .
Zmiennicy :
Cantoro - 6 - dawno nie oglądałem jego gry w dłuższym wymiarze , ale w pewnym sensie zawsze wiadomo czego się po nim spodziewać . Występ poprawny , wnosił spokój w grze , ale jak zawsze też i ja spowalniał za co należy się minus . Możei warto go trzymać na ławce jeszcze przez najbliższy rok ( pół ? ) .
Ćwielong , Jirsak - grali za krótko by podlegać ocenie
+
ocena pracy sędziego - Dawid Piasecki - 1 - Totalnie beznadziejna , mnustwo niepotrzebnych kartek dla naszych piłkarzy , a gdy zawodnik gospodarzy co krok brutalnie kopie naszych piłkarzy to kończy się tylko na jednym żółtku . Jak to powiedział komentator w C+ " sędzia nie czuje meczu " Do tego sytuacja z zejściem Małeckiego . Facet chciał za wszelką cene zostać zapamiętany i zapamiętany zostanie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2009 o godz. 09:05.
|