Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 23:50
Mecz dobry, widać że forma rośnie. Ważne zwycięstwo biorąc pod uwagę że w poprzednim sezonie nasze wyjazdy nie wyglądały najlepiej. Dzisiaj było sporo agresji w naszej grze momentami aż za dużo (niektóre kartki bez potrzeby złapaliśmy). Napewno trzeba wyciągnąć wnioski z końcówki pierwszej połowy kiedy to sami stwarzaliśmy sytuacje gospodarzom. Przede wszystkim zagraliśmy dobrze jako drużyna, mały plus ma u mnie Alvarez widać że stara się grać rozsądnie, nie wybija piłek na oślep i potrafi włączyć się do ataku. Co do Kirma to trochę brakuje jeszcze zgrania z zespołem.
Co do Pawełka to kiedyś wyczytałem opinie że dobrego bramkarza poznaje się po tym jak mało błędów popełnia a nie ile setek wybroni. Mariusz dzisiaj grał poprawnie tak jak na bramkarza przystało, pewnie łapał dośrodkowania, był czujny i interweniował pewnie. Niestety błąd ewidętny przede wszystkim w ustawieniu, mam wrażenie że ten napastnik to uderzył tak trochę na wiwat nie bardzo wiedząc co się wokół niego dzieje.

I jeszcze jedno, tragiczne sędziowanie. Pierwsza bramka ze spalonego (sędzia liniowy to chyba nie bardzo wiedział co się dzieje). Z drugiej strony chwilę później Brożek wyszedł by sam na sam ale liniowy tym razem dopatrzył się spalonego (oczywiście to jeszcze nie bramka ale błąd był). Dodatkowo ten lewy obrońca Zagłębia to 2 razy powinien wylecieć z boiska, bo gość piłkę pomylił z karate. Ogólnie odnosiłem wrażenie jakby nie bardzo panował nad tym co się na boisku dzieje.

W tej szatni to żeczywiście jakieś tornado przeszło, wogóle wypowiedzi zawodników i trenera zupełnie inne niż to dawniej było.
Odpowiedz cytując