Wyświetl pojedynczy post
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 22:46
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
Oj napisze to po raz pierwszy. Pawełek cholera jasna broniłem Ciebie zawsze tzn zawsze mówiłem że potrzebny mu konkurent. Ale to juz teraz jest lekka przesada ja rozumiem jest mecz prowadzimy 4:0 walczymy o piątą bramke i.... tracimy taką głupią bramke... To że strzał był piękny(celny) to inna sprawa ale z 45 metrów ... Pawełek ( 12 babol w Wisełce ) to troche dużo ...Ale jak dla mnie jeszcze nie za dużo bo Valdes w Barcelonie ma około 10 baboli na sezon

A mecz jak dla mnie cudo ! Piekny po prostu !

P.S

Pawełek jest w każdym meczu skoncentrowany przez 90 - 92 minuty ... Potrzeba psychologa tylko i wyłącznie ( no i drugiego Pawełka ) żeby było z kim konkurowac

A ja wcale nie jestem taki pewien, czy Pawełek popełnił w tej sytuacji błąd. Tzn. pewne gapiostwo z jego strony, ale Skorża wymaga od niego, żeby zawsze był czujny i kasował prostopadłe długi piłki słane na wolne pole przed pole karne. Z tego powodu musi być ustawiony mniej wiecej na 13,14 metrze od bramki. Przypomnijcie sobie ile pieknych bramek "za kołnierz" bramkarza pada w Premiership. Dlatego, że bramkarz musi w czytać gre, być przygotowany na długie wyjście i przeciecie, albo wyłapanie jakiegos podania, szczególnie kiedy obrona gra wysoko. A to, że czasem znajdzie się jakiś artysta, który pomyśli, któremu w dodatku wyjdzie strzał marzenie to inna sprawa.

Zejdźcie z Niego, trzeba docenić spryt i technike strzelca, kto się mógł spodziewać takiego strzału w nasze lidze.

A co do naszej bramki na 1-0. Zauważcie ilu piłkarzy Wisły w jednej linii zostało złapanych na spalonym. Sedzia boczny ostatniego (Marcelo) w tej linii nie mógł zobaczyć, więc zaryzykował i puścił grę. Łatwo się mówi Wolskiemu i Śrutwie, że spalony ewidentny, gruby i wogóle. Tyle, że oni widzą to na powtórce i od strony przeciwnej do tej, z której sytuację na żywo oglądał śędzia boczny. Zresztą Szymek zaraz po bramce darł się "NIE MA spalonego!". Troche zdziwiła mnie ta reakcja Wolskiego i brak nawet jakichkolwiek prób usprawiedliwienia arbitra w tej sutacji.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 07.08.2009 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując