Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 22:43
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla chłopaków, naprawdę zagrali dzisiaj fajnie, sporo fajnej gry z pierwszej piłki. Tak sobie myślę że jakby Brożek był w formie strzeleckiej, to pewnie by jeszcze pare bramek wpadło. Pawełka przemilczę, bo w tym temacie już wszystko chyba zostało powiedziane...

Ale żeby nie było za słodko... Trochę mnie martwi ten brak zgrania z Kirmem, piłkarz bez wątpienia z dużym potencjałem, a momentami zupełnie zapominany przez kolegów, no a tak na marginesie jak na lewoskrzydłowego to zbyt często gra prawą nogą przez co spowalnia akcje, w ogóle mało używa lewej...

Małecki znowu dobry mecz i ładny gol, ale wkurzają mnie w nim nieprzemyślane zachowania, dublowanie pozycji ,kiedy to zupełnie niepotrzebne, przetrzymywanie piłki, no ale młody to i wyrośnie z tego.

Generalnie z bananem na gębie idę spać.

Pozdr.
Kirm jest prawonożny więc jego tendencja do gry prawą nogą i unikania gry lewą nie powinna dziwić. Zresztą jest to bardzo pożyteczny zawodnik bo często łamie akcje z lewej strony do środka i gra środkowego ofensywnego pomocnika. To zawodnik o olbrzymim potencjale na ekstraklasę. Mnie osobiście trochę przypomina Kosowskiego.

Podoba mi się Alvarez. Zawodnik grający technicznie, ofensywnie. Taki "Dani Alves" na nasze polskie warunki. Bardzo fajnie odgrywa piłki na jeden kontakt.

Tak w ogóle na marginesie. Wszędzie na portalach zwracają uwagę na pierwszą bramkę która rzeczywiście była ze spalonego. I tu się nie kłócę. Spalony był. Ale kilka minu póżniej Brozio został wypuszczony. Nie był na spalonym a przyjął piłkę w powietrzu i był "sam na sam" z bramkarzem Zagłębia. Sędzia odgwizdał spalonego. To co nam niesłusznie dal wtedy niesłusznie zabrał. Czyli bilans wychodzi na 0.

Jeśli chodzi o Małego to wg. mnie bardzo inteligentny zawodnik, nie panikujący, grający spokojnie, szukający nieszablonowych, nieschematycznych rozwiązań. To mi się u niego podoba.

Dużymi momentami podobał mi się pressing Wisły, gra z pierwszej piłki. Widać, że im zależy i chcą zmazać plamę z Estonii. To bardzo pozytywne...
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując