Po prostu kapitalny mecz Wisły. Nie mam zastrzeżeń do żadnego piłkarza Wisły. Bardzo dobrze grał dziś cały skład, szkoda tych żółtych kartek, ale wynikały one z zadziorności Wiślaków. Ciekawe dlaczego zeszedł Diaz i nie i czemu nie wszedł na boisko "świetnie spisujący sie na treningach" Jirsak.
A co do Pawełka to rozegrał dziś dobry mecz, miał pewny chwyt, dobrze wybił strzał Pawłowskiego z 45 minuty, wszystkie piłki kierowane do Łobodzińskiego (głównie) bardzo dokładne.
A co do bramki Lubinian, to po pierwsze gol chyba nie powinien być uznany, wg mnie ręka Portugalczyka, po drugie tak samo duży błąd, jak błąd Pawełka, błąd piłkarzy, którzy nie wybili tej piłki. Pawełek zawsze stoi daleko wysunięty, na 40 metrze, gdy Wisła ma rzut rożny i nic nie zapowiadało kontry Zagłębia. Dziwi mnie tylko brak reakcji Mariusza, za szybko świętował koniec spotkania

.
Do wszystkich forumowiczów: ochłońcie. Pawełek nie jest świetnym golkiperem, jest po prostu dobrym ligowym bramkarzem. Solidnym, który jednak ma problemy z koncentracją. Jednak nie jest jego winą to, że klub nie może sprowadzić kogoś lepszego na jego miejsce. Cebanu nie błyszczy nawet w Młodej Ekstraklasie, w meczu z Lechem (PP) zagrał słabo, z ŁKSem zagrał słabo. Miał 2 próby - 2 nieudane. Na pewno nie wystąpi w następnym meczu.
Jedynym wyjściem, które ja widzę, jest spotkanie z psychologiem. Pawełek ma umiejętności, jednak jego błędy wynikają z braku koncentracji. Borucowi spotkania w Legii pomogły, czemu my nie możemy spróbować. Nie sadzę byśmy kupili teraz jakiegoś golkipera.
Na koniec: Gikiewicz, Nurković, Pawełek. Co ich łączy? Odpowiedzcie sobie sami. Kasprzik również zawalił 2 bramki. W Polsce nie ma Buffonów i Cassillasów. W Polsce jedynym świetnym golkiperem jest Mucha. On jest gwarantem dobrej postawy przez 90% sezonu.