Wyświetl pojedynczy post
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 12:53
Widzę, że mamy typowy i powszedni problem...

Jedna strona mówi, że pojedziemy ich jak walec, inni zaś twierdzą, że będzie męczarnia, przypominają Levadie itd.

Uwielbiam takie przebijanie piłeczki... Naprawdę te przedmeczowe tematy tracą powoli sens. Szkoda, że 80% komentujących to 15 letnie dzieci albo napinacze...

Może lepiej pogadać o taktyce, składzie, formie niektórych zawodników, moralach zespołu?

A, że przykład idzie z góry no to może ja zacznę.

Chcemy dobrej widowiskowej gry? No to czekajmy na Gargułę i Boguskiego. Bez tych zawodników tracimy wg. mnie conajmniej 25% siły ofensywnej.

Jeżeli moglibyśmy dziś wyjść składem takim jaki mamy nie licząc kontuzji czyli: Pawełek-Alvarez,Głowacki,Marcelo,Pi. Brożek-Małecki,Garługa,Sobolewski,Kirm-Boguski-Brożek no to byłoby coś, ale, że niestety mamy kontuzje w drużynie no to nie ma tego luksusu i jest jak jest.

Typowanie wyniku myślę, że nie ma sensu. Dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Możecie się zgodzić ze mną lub nie ale w przypadku Wisły funkcjonuje zazwyczaj stały schemat. Albo szybko strzelony gol ustawia nam mecz i dowozimy 1-0 do końca lub coś jeszcze wbijamy. Albo nie strzelamy gola do 60 minuty i wtedy zaczyna się męczarnia, piłkarze biją głową w mur i robi się problem.

Jak będzie dziś? Obecny skład spokojnie wystarcza aby "miedziowym" pokazać i dać do zapamiętania, iż grali z Mistrzem Polski.

Wyszkolenie techniczne, taktyka, doświadczenie, przygotowanie kondycyjne, trener, indywidualności- tym wszystkim bijemy ich na głowę.

10 000 publiki, chęć pokazania, że nie są chłopcami do bicia po blamażu z Legią, jeden Pawłowski?- to ich atuty.

Pozwoliłem sobie poczytać co o dzisiejszym meczu z Nami piszą kibice Zagłębia na swoim forum.
Doceniają naszą dobrą postawę w meczu z Lechem. Ba, nawet niektórzy twierdzą, iż byliśmy lepszą drużyną, a więc strach niewątpliwie przed nami jest. Wiedzą z kim grają i dlatego nie możemy ich "zawieść", a więc DO BOJU O 3 PKT i PEWNE ZWYCIĘSTWO PANOWIE!!!
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując