|
Mi brakuje przede wszystkim:
Artur Wichniarek- tyle lat gry w Bundeslidze, transfer do Herthy, chyba większej rekomendacji nie trzeba
Rafał Grzelak - szukamy tego zastępcy Krzynówka, szukamy, a jak już mamy gościa, który świetnie się prezentuje, gra w niezłym klubie to nawet nie wyślemy mu powołania. Co ten gość musi zrobiż żeby w końcu zwrócić na siebie uwagę
Piotrek Brożek - już nie będę mówił nawet o zawodnikach, którzy grają na jego pozycji a nie dostają powołania, ale gość naprawdę solidnie się prezentuje. Wisła w rundzie wiosennej z jego strony straciła zaledwie 2 bramki, kiedy po przeciwnej stronie bramek takich straciliśmy 9!
Arek Głowacki- tutaj nie ma co się rozpisywać, od kilku lat nie schodzi poniżej pewnego poziomu, rzadziej dokuczają mu kontuzję, a my na środku obrony dalej bawimy się np z Darkiem Dudką, który zupełnie nie nadaje się na tę pozycję.
Marcin Kowalczyk - bardzo dobry obrońca, grający w dobrym klubie, do tego uniwersalny
Do tego z rezerwowej listy w "pierwszej" rezprezentacji powinien być Peszko(któremu skoro szukamy lewego pomocnika raz tam dałbym zagrać) oraz przede wszystkim Golański, który ma już pewne miejsce w składzie swojego klubu i wraca do swojej dawnej formy.
Z reprezentacji natychmiast powinni zostać odwołani Smolarek(on by się w Wiśle też chyba nie łapał), Krzynówek(dzięki Jacek za te wszystkie lata, piękne bramki, ale już nie możemy tego ciągnąć), Komorowski(szkoda komentować), Roger(dla mnie to dalej nie jest Polak, do tego zupełnie bez formy).
A MÓJ skład na Grecję?
Boruc
Golański Żewłakow Głowacki Pi. Brożek
Błaszczykowski Lewandowski Obraniak Grzelak
Wichniarek Brożek(Jeleń gdyby był zdrowy)
|