Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2009, 11:15
lizzy napisał(a):Wyświetl post
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
Naszemu narodowi można zarzucić prawie wszystko: że są pijakami, awanturnikami, złodziejami itp, jednak jest jedna cecha, która jest charakterystyczna dla polaków- waleczność.Nie wiem czy wiesz, ale my jako naród mamy jedną z najbogatszych historii na świecie, z której trzeba być dumny.
Dlaczego mam sie ****a śmiać i miec dystans, skoro jako jedyni z nielicznych w Europie stawiliśmy Niemcom opór?Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia?
Zdrowym rozsądkiem staram się kierować na codzień i z dystansem patrzeć na to, co dzieje się w tv ( a szczególnie na ul Wiejskiej) internecie i na ulicy- bez tego już dawno bym osiwiał, jednak mam prawo poczuć w****ienie jak jakiś grubas( celowo lub nie) kpi z naszego narodu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2009 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując