Marszałek napisał(a):

|
Solorz. Póki co to facet rzeczywiście obrał inną drogę niż wymienieni przez Ciebie dżentelmeni.Otóż na transfery nie wydał złotówki do tej pory. Zastanawia mnie tylko jedno. Po co Śląskowi Solorz,skoro Galeria ma być zbudowana na terenach Śląska. Śmieszniejsze jest jeszcze to,że kasa na tą inwestycję idzie z kredytu, który zaciągnął Śląsk. Więc proszę Cie nie mówi mi o stylu działania Solorza. Styl jest taki,że nie da więcej niż klub zarobi a on sam będzie ciągnął z Galerii. Do tego jeszcze miasto mu stadion buduje. i klub może z grubą kreską zostać.
|
ad 1. Tzn lepiej żeby tak jak Cupiał wydał grube miliony na zawodników i po kilku latach niepowodzeń straszył długiem i kazał zaciskać pasa?
ad 2. Te 7ha, na których zostanie zbudowana galeria, zostały przekazane Śląskowi dopiero po wejściu Solorza. Gdyby nie to najprawdopodobniej tematu galerii by nie było. Co do kredytu nie wiem kto go zaciągnął więc nie będę polemizował.
ad 3. Może to zły wniosek ale z Twoich słów wynika, że Solorz kupił udziały w Śląsku tylko po to zeby doić kase z galerii. Jakie masz podstawy żeby to juz dzis stwierdzić? Poza tym zabawa w posiadanie klubu piłkarskiego to nie filantropia i KAŻDY prezes liczy na jakiś zysk.
Edit: @ Adasss
Dobry przykład z tym Salenką

Pamiętam jak dziś jaki był szum w mediach, że król strzelców MŚ, że cuda się będą działy. Zagrał jeden mecz w Pogoni i słuch po nim zaginął