|
Jeśli już bez skrupułów postanowiono wykończyć piłkę w tak wielkim mieście jak Łódź, to dlaczego w Ekstraklasie nie gra Podbeskidzie, przynajmniej w barażach, jeśli już gra Korona. Cracovia tak jak Górnik, bezwzględnie i zasłużenie powinna grać w 1 lidze. To co zrobiono z Cracovią, podważa wszystkie nadzieje na normalność w przyszłości i zaświadcza o tym, że korupcja była, jest i będzie nadal. Korupcja nie dziwi mnie w PZPN-ie ale najbardziej rozwala mnie Rusko z Ekstraklasy, który wylicza 50 milionów inwestycji Filippiaka i dlatego uważa on pośrednio, że to Cracovia musi grać w Ekstraklasie a nie inne biedaki, choć prawnie im się to należało ( no bo miliony jakiś anonimowych niemców w Górniku są nieważne).
Nie dość, że Pasiaste koruptory przyniosły Krakowowi wstyd, to jeszcze w Sosnowcu ich drewniane wycinaki i pługi, będą orały Wiśle murawę. To już wiadomo, dlaczego Sosnowiec zażądał od nich wymiany murawy po sezonie. Czy oni już bez tej Wisły naprawdę nie potrafią żyć ?
Liczę na to, że nie tylko Wisła w tym roku, pokaże im na boisku, gdzie jest ich miejsce. Mam nadzieję, że nie tylko kibice na wszystkich stadionach polskich ( poza ich zgodami), będą im to przypominać, ale ich piłkarze także się będą z nimi solidaryzować i podobnie jak Wisła, wyjątkowo w tym roku, postarają się pokazać swoją wyższość od 1-szo ligowego przeciwnika, grającego w Ekstraklasie niezasłużenie aby sprawiedliwości stało się zadość. Na sędziów nie liczę, że będą karać czerwienią, największych brutali ubiegłego sezonu, ani nie liczę też na ujemne punkty po podobno zgłoszonym już wniosku prokuratury Wrocławskiej. Pewnie piłkarze nadal będą wycinać innych bezkarnie a Komisja Ligii, za ewentualnie udowodnioną korupcje, przyłoży im najwyżej 100 zł kary i 1 punkt ujemny.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|