Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2009, 20:36
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
. Dlatego sprowadzenie napastnika "w formie" uważam za mało prawdopodobne. Natomiast moglibyśmy sprowadzić niezłego napastnika o sporym potencjale, który przygotowany do sezonu tak jak reszta drużyny nie zmieniłby oblicza meczu ani dwumeczu. Nawet jeśli przeszlibyśmy Levadię czekałaby nas ciężka przeprawa z Debreczynem widząc dyspozycję naszych zawodników i szerokość naszej kadry- wcale niekoniecznie wygrana.
O tak. Mając na uwadze te wszystkie niedogodności najrozsądniej było nie sprowadzać nikogo.
Najlepiej złożyć broń jeszcze przed eliminacjami. Tylko teraz ja się pytam. O co był ten krzyk po odpadnięciu z pucharów ? Po co się oszukiwać. Trzeba było sprzedać Brożka, Marcelo i zamknąć budżet.
Jak to wolfy napisał, czekamy na lepszą koniunkturę. Problem w tym, że jak się jej doczekamy, to kto inny będzie zbierał owoce.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie, w naszych klubach będzie kiepsko tak długo jak wszystko będzie na hura. Sukcesy buduje się rozsądną pracą na wielu polach. Jak chcemy mieć sukcesów, to trzeba trenować dwa razy dziennie, trzeba mieć bazę treningową, a nie jedno krzywe boisko, trzeba mieć stadion, który będzie generował przychód. to są podstawy, na bazie których można myśleć o rozwoju sportowym. Inwestować trzeba umieć, wydawanie pieniędzy to nie to samo, co inwestowanie. W pewnych warunkach najlepszą inwestycją może być niewydawanie pieniędzy.
Czyli przeciwieństwo tego, co się dzieje w Wiśle. Przyszedł pan Cupiał, nakupił piłkarzy na hura i zdominowaliśmy ligę. Boisk brak. Ja żadnych inwestycji z jego strony nie widzę, więc czego tu bronić ?
Nie wiem, może coś się w tej materii zmienia, może szef chce klub uniezależnić od Tele Kabli. By sam o sobie stanowił i nie potrzebował czerpać z jego kieszeni. OK, czemu nie, dla mnie bomba. Ale wtedy uważam błędem byłoby w dalszym ciągu ściąganie "długu". W innym przypadku ten proces nie nabierze "rozpędu".
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.08.2009 o godz. 20:46.
..
Odpowiedz cytując