Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 17:40
y4ku3 napisał(a):Wyświetl post
Norwegia już od dłuższego czasu ma słabą ligę, ich ranking opiera się w dużej mierze na sukcesach sprzed kilku czy nawet kilkunastu lat. Natomiast liga estońska, nie oszukujmy się, jest w europejskim ogonie. Dlatego jeśli Mistrz Polski przegrywa w dwumeczu z Mistrzem Estonii, to chyba coś jest nie tak...
Dlatego spójrz obiektywnie na swoją drużynę i przestań się spinać, bo nie wiem co mi chcesz udowodnić.
tiaa, szczególnie że ranking jest liczony 5 lat wstecz

Obiektywnie? Rozumiem że obiektywnie rzecz biorąc jesteśmy słabi od Levadii bo z nimi odpadliśmy? I nasza liga jest bardziej ogórkowa od estońskiej? Znaczy białoruska liga jest na wyższym poziomie od belgijskiej (Bate i Anderlecht). Znaczy litewska i słowacka jest lepsza od szkockiej (Kaunas z Rangersami i Celtic z Petrzalką)?

Po prostu odnoszę wrażenie że próbujesz mi wmówić że jesteśmy słabi od Levadii co jest dla mnie kompletną bzdurą. Powiem więcej, przegraliśmy ten dwumecz wg mnie w dużym stopniu dlatego że w przeciwieństwie od Estończyków nie byliśmy w rytmie meczowym.

Athletic Bilbao - Young Boys 0-1
Braga - Elfsborg 1-2
KR Reykyavik - Larissa 2-0 1-1
Sporting - Twente 0-0

To takie przykłady z brzegu meczy w których jeden zespół jest/był na początku przygotowań do ligi a drugi w rytmie meczowym.

Ale wiadomo lepiej powiedzieć że jesteśmy beznadziejni itd.

PS. Znaczy jeszcze niedawno liga niemiecka była bardziej ogórkowa od polskiej? (vide Schalke-Wisła)
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."