Wyświetl pojedynczy post
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 13:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien' \

Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje?
Pardon kolego, ale sie pogubilem.
Mialem Ci gdzies odpowiedziec ?

Ok, skoro naciskasz:

Ad 1
Pogadaj z Powstańcami, pogadaj z osobami, które to wszystko robią organizują. Serio NIKOMU nie zalezy na rozgłosie. To wszystko dla nich. Dowód? Nikt nie lata do mediów i nie opowiada o wszystkich akcjach kupowania koszulek, sprzatania grobów, składania wieńców. A przyczepianie się do tego, ze kibice po prostu utożsamiaja się z największą Sprawą związana ze swoim miastem... co w tym zlego?

Nie mam mozliwosci ani checi dyskutowac z Powstancami.
Podziwiam i szczerze sympatyzuje z ludzmi ktorzy prywatnie pomgaja utrwalac pamiec o PW, podobnie jak o innych bardziej lub mniej wznioslych chwilach naszej historii.

Jednak wciaz nie moge sie oprzec wrazeniu, ze jest to na pokaz. - Sorry, ale mam prawo tak uwazac.
Wiem ze dzo osob nie robi tego dla poklasku.
Ale jeszcze wiecej sie zwyczajniej podpina, bo fajnie to wyglada, i fajnie byc pomoca bohaterom.

Nie podoba mi sie kompletnie upamietnianie wznioslych chwil w naszej historii na stadionach. To nie jest miejsce do tego.
Nie bez powodu za najbardziej skandaliczna flage/baner uwazam "Ojcze sw...." Cracovii.

Ad2
Polonia robi to samo na mniejsza sklae. Serio, liczą się Powstańcy, a nie to co powie ktoś w Krakowie.

Kolega z Warszawy - n.b. kibic L - nazwal to "wyrywaniem sobie powstancow". Takie swoiste wyscigi. Na szczescie w dobrej wierze (po czesci)

Ad3 i 4
To tak jakby napisać, ze smiesznie wyglądaja flagi Wisły Kraków o tematyce patriotycznej ze względu na sztamę z Lechią Gdańsk, która to ma flage z Hessem. Bezsensowne generalizowanie, ocenianie ogółu przez pryzmat 5%.

Owszem. Co nie zmienia faktu ze takie sytuacje sie zdarzaja.
I jest to hipokryzja.

Czesta i na naszym stadionie i na kazdym innym.

Ad 5
Podejrzewam, ze gdyby nie zawiasy sprzed 2 lat, to nie byloby problemu z zakupem bieltow teraz ?

pzd

Dopisek:
O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien'

Tak, obrzucam blotem Drezwieckiego, ktory mial szanse zakonczyc ta szopke z PZPN, ale braklo mu testosteronu.
Chlop jest ****a. Mogl byc bohaterem, zostal fajfusem dojapnikiem.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 31.07.2009 o godz. 13:48.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując