Wyświetl pojedynczy post
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 09:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych, ale wydaje mi się, ze trwa między nimi swoisty wyścig, na to kto jest bardziej "patriotyczny". Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat.
Mnie natomiast drazni uzurpowanie sobie przez kibicow Legii prawa do "upamietniania PW". Spotkania z powstancami, wience, kwiaty, bombonierki na grobach, czy kapiace patosem hasla na stadionie.
Podkreslaja tym swoja "warszawskosc".
Zeby nikt im nie zarzucil ze nie sa w 100% warszawiakami, czy ze klub jest "mniej warszawski" niz Polonia.

Co oczywiscie absolutnie nie przeszkdza im tolerowac na swoim stadionie "arbeit macht frei" czy szmaty TB ze stylizowanym na dobrze znanym z II WS znakiem.

Czysta hipokryzja.

Wiem ze jest kilkanascie czy nawet kilkadziesiat osob robiacycyh to okragly rok a nie od swieta i dla pokazowki, bo naprawde w to wierza i sie tym interesuja. Ale z zewnatrz to wyglada zgola inaczej.

Natomiast jedyne co mi przychodzi na mysl po wczorajszych kopenhadzkich wyskokach "grupy przypadkowych Polakow nie zwiazanych z KP Legia": HA HA HA !

...Tak, wiem: nie bylem, nie znam szczegolow, czytam GW i pracuje na Wiertniczej a takze mam kompleksy bo Wisla przegrala w Tallinie...

...HA HA HA!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując