Wyświetl pojedynczy post
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2009, 12:53
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Tym oto sposobem bedziemy miec kolejny "plac spacerowy" po Rynku duzym i Malym, placu Matejki, Wolnica, ul. Szerokiej ktore ostatnio byly lub niedlugo beda odnawiane.
Ja rozumiem ze Krakow stawia na turystyke ale tutaj tez mieszkaja ludzie, ktorzy chcieliby miec zwykly najprostszy w swiecie parking w centrum miasta. Parking podziemny. Zamiast sie bawic w niekonczace sie "upiekszanie" miasta i wymyslanie coraz to nowych atrakcji turystycznych moze warto byloby poswiecic dzis jeden z tych placow, zrobic tam parking, a za jakis czas jak beda fundusze pobawic sie w upiekszenie tego co na gorze? Bo owe renowacje nie pozostawiaja zludzen ze parkingi prawdopodobnie nigdy w tych miejscach nie powstana. No chyba ze ktos wyrzuca dzis kase w bloto po to zeby za dwa lata to rozkopac.
Sam sobie odpowiedziałeś,parkingi podziemne w tych miejscach nie powstaną,wydaje Ci się że budowa parkingu podziemnego i to w takim historycznym miejscu jak praktycznie ścisłe centrum rynku jest możliwa ?
Podejrzewam że po 2-3 dniach robót prace zostały by wstrzymane ze względu na odkrycia pozostałości po jakimś cmentarzysku.
A co do tego że ludzie chcą tam parkować - tzn mieszkańcy,to niech sobie radzą na własną rękę,ja jakoś potrafię drałować 15minut co rano do samochodu bo koło kamienicy w centrum nie mam parkingu.
Odpowiedz cytując