RAF napisał(a):

Fajnie jakbyś napisał z kim, bo stwierdzenie 'z kimś' jest dosyć komiczne.Konkretny trener z zagranicy a chyba takiego chcemy to 2 warianty.
1.Wariant Petrescu - czyli młody na dorobku
2.Wariant Leo - czyli stary po dorobku
Oczywiście proszę te nazwiska wziąć w duży cudzysłów - są tylko po to by bardziej obrazowo było.
Taki trener jest stosunkowo drogi , ma wymagania co do składu - przy obecnym stanie praktycznie nie do spełnienia.Nie wiem jak potrafiłby zrozumieć sytuację gdzie zespół gra o LM a przy dosłownie 2 kontuzjach. okazuje się że ma grać stoper kupiony kilka dni wcześniej(ciekaw jestem co by było gdyby Głowa rozleciał się po weekendzie), na prawej obronie gość który nigdzie nie potrafi grać, a na ławce rezerwowej ma tylko....defensywnego pomocnika, który od dawna grzeje ławę.
Reasumując - konkretny trener z zagranicy to nie tylko wydatek na pensje ale też a może zwłaszcza, pieniądze na nowych graczy czy infrastrukturę klubową.
W takim stanie - kasa pusta, stadion w budowie - pozyskanie konkretnego trenera to wd mnie mission impossible.
Kiedyś profesur powiedział że nie zwolni Majewskiego, bo jak dał ciała to niech się teraz męczy.
Skorża też dał ciała więc niech nie ma za łatwo - jeśli mu nie pójdzie to idealnym czasem na zmianę trenera będzie zima bądź następna runda gdzie dobiegać będzie końca budowa stadionu
ps i to nie jest tak że Skorża się na Europę w ogóle nie nadaje.
-łatwa wygrana z Żydami których budżet o wiele przewyższał nasz
-walka do ostatniej minuty ze słabym wtedy ale i tak o wiele lepszym na papierze Tottenhamem.
-wygrana z Barcą, niby w meczu o czapkę gruszek ale jednak.
To nie są wielkie wyczyny ale też nie jest tak że Skorża to europejski nieudacznik.