Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2009, 21:58
Witam,

Wg. mnie bardzo, bardzo zla decyzja.... Jedynym powodem (wg. mnie) dla ktorego Skorza zostal jest to ze nie ma obecnie odpowiedniego kandydata na jego miejsce a i czas (start ligi) nie daje mozliwosci manewru. Wg. mnie problem tak naprawde tkwi w tym co chce osiagnac Cupial. Jezeli pragnie jeszcze budowy w Wisle czegos sensownego to dzis powinnismy sie pozegnac ze Skorza. Ten trener na warunki polskie (Ekstraklasa) moze i jest dobry ale... na Europe to on sie wogole nie nadaje... Nigdy nie uwazalem go za artyste w swoim fachu, dwa tytuly rzeczywiscie zasluguja na szacunek, ale co dalej? Przyjmijmy ze znow wygramy lige, albo zakwalifikujemy sie chocby do elim. LE, czy ten trener gwarantuje ze pokazemy sie w Europie z dobrej strony... Zaden trener z Polski nie gwarantuje sukcesu. Mozecie powiedziec ze zaden trener nie daje gwarancji sukcesu, ale z kims z zagranicy przynamniej mielibysmy nadzieje, a tak ze Skorza na lawce nei daje ten druzynie szans na pokazanie sie w Europie. Tutaj zatrudnilbym kogos z zewnatrz, kogos potrafiacego popatrzec chlodnym okiem na druzyne, jej mozliwosci itd. Skorza przez swoja glupote postawil Wisle pod sciana.... Zal klubu, zal szans jakie otwieraly sie przed klubem. Jego pozostanie jest chyba dowodem ze Cupial tak naprawde nie ma juz ochoty bawic sie w futbol na powaznie..... Z tym trenerem uwazam to za niemozliwe..... Ja tylko nie potrafie zrozumiec jak taki facet mogl byc asystentem trenera rep. Polski na finaly MS. To pokazuje jak nisko lezy polska mysl szkoleniowa..... "Perelce" i nadzieji polskiej mysli szkoleniowej pomylil sie kalendarz i przygotowal druzyne na sierpien. A w sierpniu jest juz "game over" Zal. :(
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....