Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 22:27
marcin_m napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że żartujesz, jeśli nie to i tak się kolego pomyliłeś... Jest zupełnie odwrotnie to tego co napisałeś, jak nie wierzysz to oglądnij sobie np film o budowie stadionu olimpijskiego w Pekinie.

A wracając do budowy, to na całe szczęście połączenie narożników z trybunami bocznymi nie będzie wyglądało tak tragicznie jak na niektórych wizualizacjach.

Nawiązując do postu poniżej, jeśli kratownice spełniają tylko funkcję ochronną od deszczu i wiatru to myślę że zostaną zlikwidowane. Na żadnym projekcie, który widziałem ich nie było.
Cały post był pół żartem (bo odpowiednio silnego trzęsienia jeszcze w całej Polsce nie było co dopiero w Krakowie żeby się tym przejmować) Ale obawa była autentyczna, i może się źle wyraziłem. Chodziło mi że w takim przypadku dach móglby się zawalić po odsunięciu sie od siebie trybun. Moja wypowiedź będzie miała sens jeśli dach będzie dla całej konstrukcji jednolity. I no właśnie - będzie tak że każda trybuna bedzie miała swój "okap" osobno, czy będzie jeden dach na cały stadion na jednej wysokosci, bo jeśli nei to wygladaćto będzie z zewnątrz i z powietrza nie za ciekawie.
Odpowiedz cytując