Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 21:32
rav napisał(a):Wyświetl post
(...)

Wydaje się, że na drugim piętrze będzie delikatny uskok w stosunku do trybun za bramkami. Ważniejsze natomiast, to czy mogą być zlikwidowane te kratownice podtrzymujące z boku zadaszenie.
Myślę, że te kratownice nie pełnią żadnej innej funkcji poza ochroną przed deszczem bądź wiatrem. Nie sądzę żeby podtrzymywały dach.

Jak teraz patrze na projekt tych narożników i różnice w kontstrukcji sektora C i D, to projektanci mieli niezłą zagwozdkę żeby z tego wybrnąć. I całkiem nieźle im się to udało. Odstępy między trybunami są nieznaczne. Nie wiem czy dobrze kojaże ale odpowiadało chyba za to jakieś holenderskie studio.

Angmir napisał(a):
Największe jaja będą jak będzie jakieś trzęsienie ziemi w Krk albo osunięcie się ziemi i trybuna nam się rozjedzie, a dach runie na dół. Ktoś mógłby powiedzieć, że od trzęsienia to i Każdy inny stadion mocze się zawalić, jednak mi się wydaje że taki "dostawiany" Stadion nawet fundamentami nie połączony, nie będzie w połowie tak stabilny jak zwykły robiony równocześnie.
Pomijając już bezzasadność twoich obaw to z tego co wiem bardziej odborne na trzęsienia ziemi są elastyczne konstrukcje. Połączenie wszystkich trybun fundamentami w żaden sposób nie poprawiłoby sytuacji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując